Hoppa till sidans innehåll

Ännu ingen svensk EM-medalj

26 MAJ 2021 19:51
Det blev tyvärr ingen EM-medalj för Viktor Klemmedsson, men en finalplats är ändå en fin erfarenhet att sätta in på självförtroendekontot. I damernas skeet har Victoria Larsson inlett stabilt och hänger med bra i tätstriden.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2021 19:51

En av dagens höjdpunkter var Viktor Klemmedssons final i juniorernas helmatch på 50 m.
Kanske var du en av de som satt och hejade på Viktor via live streamen imorse?
Viktor hade visat fin form i gårdagens grundomgång där han blev 6:a så visst fanns det lite blygsamma förhoppningar om en svensk EM-medalj. Viktor fick dock en tuff start och halkade efter redan i det inledande knä-momentet och medaljchansen kändes alltmer avlägsen. Han kämpade dock på bra genom hela matchen men skotten satt inte lika bra som igår och det blev tyvärr bara en åttonde plats i finalen. Men i det stora hela en riktigt fin framgång för Viktor och en nog så viktig erfarenhet att ta med sig hem.

 - Dagens insats var lite vad jag förväntade mig att den skulle vara. Jag var väldigt nervös inför matchen och hade bara inställningen att det var en belöning att få skjuta finalen. Finalen var dock väldigt rolig när man fick känna adrenalinet pumpa under finalens gång, förklarade Viktor ödmjukt efter matchen. 

Strax efter finalen var det på’t igen för den 20-årige Kristianstadsonen då Viktor som enda svensk deltog i den öppna juniorklassen (där killar och tjejer tävlar tillsammans) på 60 skott liggande. 
 - Förberedelsen inför 60 ligg var inte den bästa. Precis när finalen var klar blev jag utvald till dopingprov så hade bara 10 minuters förberedelse inför 60 liggen vilket gjorde att jag inte alls var riktigt med under matchen, berättar Viktor. 
Med den stressiga förberedelsen var det inte så konstigt att det bara blev en 27:e plats och 611.4 poäng där för Viktor. 

Inga blågula framgångar i mixed
För våra gevärsseniorer stod Mixed Team-klassen på dagens schema: Anna Normann och Marcus Madsen slutade på 31:a plats med 623.7 (Anna sköt 312.5 och Marcus 311.2). 627.1 krävdes för vidare avancemang till semifinal. Isabelle Johansson och Ludwig Wässman hamnade en bra bit ned i resultatlistan, på 50:e plats.

I pistolskyttarnas mixed team deltog Morgan Johansson Cropper och Vendela Sörensson.
Morgan sköt en stabil poäng (289) som mycket väl kunde räckt till semifinal men dessvärre hade Vendela inte sin bästa dag och sköt en ovanligt svag poäng (268). Med en totalpoäng på 557 fick de nöja sig med en 42:a plats. 574 poäng krävdes för semi.

 - För att inte låta allt för ledsen så har detta varit ett tufft mästerskap för mig, speciellt idag under mixmatchen. Jag jobbade med varje skott för att få till avfyringarna men kontrollbehovet tog över och det ledde till forcerade skott som tog långt ut till de vänster. Morgan fick bära mig idag, jag är nöjd med hans fina prestationer. Tråkigt att jag inte fick visa hur duktig jag är så vi kunde nå medaljen, säger Vendela.  

Morgan var dock nöjd med sin egen prestation och summerar: 
- Jag kom in snett i matchen, började med två låga nior och behövde tyvärr några skott för att återhämta mig. Serie två och tre var jag mig själv igen och lyckades prestera poäng jag var nöjd med. Lagmässigt hade vi behövt fler tior idag. 

Alla svenska skeetskyttar på banan idag
Det har även skjutits rejält med lerduvor idag. Juniorklassen i skeet avslutades och där stod Mark Binnermark för två starka serier (23, 24) och kunde därigenom klättra ett par placeringar till 16:e plats i tävlingen med 113 träffar totalt. För särskjutning om en finalplats krävdes 117. 

 - Mark har varit stabil och skjutit bättre och bättre under tävling, han sa själv efteråt att det varit en lärorik tävling för honom, säger Stefan Nilsson, landslagsledare för skeetjuniorerna.

Isac Parkner landade på en 27:e plats med 107 träffade duvor.
- Isak är inte helt nöjd med sitt resultat, särskilt inte 17-serien han fick med sig igår. Det är hans sämsta serie på tävling på väldigt länge, men även Isak ser ändå EM-äventyret som en bra och nyttig erfarenhet när besvikelsen har lagt sig, avslutar Stefan Nilsson.

Nu till damklassen där Victoria Larsson fick med sig 69 träffar från första dagens tre serier via 23, 24, 22. Vickan ligger på 15:e plats inför morgondagens avslutning. Finalhoppet lever än då sjätte bästa skytt i tävlingen bara ligger en duva före Victoria.

I herrarnas skeet är tre svenskar med; Stefan Nilsson, Marcus Svensson och Henrik Jansson där den sistnämde ligger bäst till efter första dagen; 72 träffar för Henrik och en 18:e plats. Stefan Nilsson som gör sin första internationella tävling sedan VC-segern på Cypern ifjol, inledde rostigt och drog med sig fyra bom i första serien men sköt därefter upp sig och hämtade in ett gäng placeringar men finalchansen får nog betraktas som ytterst minimal för Stefan. Marcus Svensson sköt 71 träffar och ligger på 24:e plats.
Fortsättning följer imorgon, torsdag.

Mer info:
EM Osijek 2021 - Resultat, schema, livestream etc

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...