Hoppa till sidans innehåll

Andreas Norlén tog GP-brons i Granada

22 MAJ 2022 21:26
Andreas Norlén sköt hem ett brons i herrarnas trap i Granadas GP-tävling. Ett resultat som han rankar som sin största framgång hittills. I herrarnas luftpistol var Isac Ahlqvist bara en enda poäng från final.
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2022 21:26

Andreas Norlén levererade skytte av högsta klass i Granadas GP-tävling och belönades med en välförtjänt bronsmedalj. Andreas positionerade sig på en nionde plats efter lördagens tre serier med 71 träffar. På söndagen fortsatte han pricka rätt och kunde addera ytterligare 49 träffar i poängprotokollet, alltså totalt 120 poäng. Med det resultatet blev han fyra i grundomgången och en säkrad plats i semifinal.
Andreas fina skytte fortsatte även i semin där han träffade 22 av 25 duvor och gick vidare till medaljmatch, där han alltså vann brons - hans första internationella medalj. 
- Ja, det här är nog min största framgång hittills, så det är roligt, konstaterar han glatt efter prisutdelningen. Andreas summerar tävlingen med följande ord: ”Skyttet har gått jättefint här nere. Hade problem i första serien då en fjäder gick av så jag fick låna Rikards bössa halva första serien, men annars har det gått fint. Det har varit jättevarmt och blåsigt här i Granada. Jag hade också en bra coach i finalen, då Rikard ställde upp och stöttade mig.”

Förutom utomordentligt bra finalcoachande stod Rickard Levin-Andersson även för skapligt trapskytte. Efter en lite skakig inledning på lördagen (21, 23, 23) sköt han 23, 24 i söndagens två avslutande serier och landade på 30:e plats med 114 poäng. 

Detta satte punkt för en härlig vecka för våra svenska lerduveskyttar, som alltså plockade hem tre ISSF-medaljer (samtliga brons) inom loppet av en vecka. Först skeetjuniorerna i Juniorvärldscupen i Suhl (individuellt + lag) och nu Andreas brons i trap. 

Isac Ahlqvist en poäng från final i luftpistol
21-årige Isac Ahlqvist var bara en ynka poäng från att gå vidare till final i herrarnas 10 m luftpistol. Isac sköt 573 (17x), vilket är en av de högre poäng som han skjutit på internationell seniortävling. Tyvärr gick den sista finalplatsen till spanjoren Gustavo Alba Medina som sköt 574 men med färre innertior än Isac. Trots missad finalplats med en hårsmån var Isac ändå nöjd.
"I det stora hela tycker jag att min prestation var som den skulle. Jag sköt väldigt fint och höll mig i topp 6 mestadels av matchens gång. Det höll däremot inte när jag i min femte serie gjorde ett misstag och sköt av skottet när jag var på väg ner i mitt lyft, vilket resulterade i att jag endast hämtade hem fyra poäng det skottet. Jag slutade på en nionde plats och var en poäng från att gå vidare till finalskyttet, vilket jag ändå är mer än nöjd med då det visar potential för förbättring till nästa gång. Men jag är mest nöjd med att jag lyckades komma tillbaka efter den fyran och prestera lika fint ända fram till slutet", skriver Isac på Insta messenger.


Isac Ahlqvist, nära-nära final i luftpistol

Morgan Johansson Cropper var inte heller långt efter täten, 572 (18x) poäng räckte till en 13:e plats. Per-Anders Lander slutade på 23:e plats med 556 poäng. Ruslan Lunev från Azerbadjan tog hem guldet i herrklassen.

I damernas luftpistol sköt Michaela Jansson 552 och Vendela Sörensson 551, vilket innebar en 25:e respektive 27:e plats. Koreanskan Bomi Kim vann damernas final.

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...