Hoppa till sidans innehåll

Svenska truppen till lerduve-VM i Osijek

20 SEP 2022 14:30
Sverige skickar två trapskyttar och fyra skeetskyttar till kroatiska Osijek för tävlande i lerduva-VM. Vi intervjuade Rickard Levin-Andersson, Henrik Jansson och Victoria Larsson inför säsongens största tävling.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2022 14:30

VM i lerduveskytte går av stapeln 19 sept - 12 oktober i Osijek, Kroatien. 
Sverige skickar inga juniorer till världsmästerskapet däremot sex seniorer. Rickard Levin-Andersson och Andreas Norlén skjuter herrarnas trap och i skeetklasserna återfinns den sedvanliga kvartetten; Stefan Nilsson, Marcus Svensson, Henrik Jansson och Victoria Larsson. Herrarnas trap avgörs över tre dagar, 26-28 sept. Våra skeetskyttar inleder tävlingarna den 7 oktober. 

Vi har haft en del internationella framgångar på lerduvesidan under säsongen, bl.a nu senast under EM där Rickard Levin-Andersson vann silver i trap och Victoria Larsson sköt hem ett brons i mixed teams (tillsammans med Stefan Nilsson). Henrik Jansson har också skjutit stabilt större delen av säsongen och varit nära final i ett par tävlingar. Vi fick en pratstund med dessa tre skyttar och kollade av hur de laddar om efter EM och hur de förbereder sig inför säsongens grand finale.

LÄNK Se schemat för lerduve-VM i Osijek

Svenska medaljer i lerduva 2022 (ISSF/Olympiska grenar)

EM Larnaca
SILVER Rickard Levin-Andersson, trap herrar
BRONS (mixed) Victoria Larsson/Stefan Nilsson, skeet

GP Granada:

GULD
Stefan Nilsson, skeet herrar
GULD Victoria Larsson, skeet damer
BRONS Andreas Norlén, trap herrar

JVC Suhl
BRONS Mark Binnermark, skeet herrjunior
BRONS (lag) Mark Binnermark/Isac Parkner/David Jonsson, skeet herrjunior


 Intervjuer Rickard Levin-Andersson, trap

Hur konserverar du formen och självförtroendet efter EM-succen? 


 - Jag har "underhållstränat". inte skjutit så mycket utan försökt göra det bra.

Något särskilt du slipar extra på?
- Jag har tränat mer fokuserat och på att vara konsekvent i mina förberedelser innan skott.

Vad känner du själv att du har förbättrat i ditt skytte senaste året och vad krävs för att du ska ta nästa kliv?
 - Tid och pengar, så känner du någon som har det i överskott kan du väl be dom höra av sig. Skämt åsido, så tänker jag att jag får träna på, det får ta den tid det tar. Resultaten finns där.

Vad innebar framgången på EM för självförtroendet nu inför VM?
 - Framförallt en bekräftelse på att jag faktiskt kan och har en chans. Men nu är VM en ny tävling, så jag skall göra mitt bästa och se hur långt det räcker denna gång. 

Victoria Larsson, skeet

Hur laddar du om nu veckorna mellan EM och VM?
 - Nu mellan EM och VM försöker jag skjuta avslappnat och bygga självförtroende. Det är inte läge att ändra något utan jag försöker sätta tekniken så bra jag kan. Man får inte glömma att vila lite också.  

Vad tar du med dig för lärdomar från EM:et som du hoppas kunna dra nytta av i kommande VM?
 - Jag tar med mig att man kan få med sig bra resultat även fast skyttet inte känns toppen. Man får försöka att inte låsa sig vid känslan utan göra sitt bästa. Jag har bra minnen från Osijek förra året så det ska bli kul!

Vad har du för personlig målsättning på VM?
 - Målet är alltid att gå till semi. Väl där kan allt hända.Henrik Jansson, skeet

Hur känns formen?
 - Formen har varit lite svajig under hela året men konstant stigande. Lade om träningen lite inför detta året vilket jag förstod skulle ge någon slags effekt och skilja sig mot tidigare år. Formen i dagsläget känns väldigt bra då jag bara blivit stabilare allteftersom säsongen lidit. Så jag ser hoppfullt på kommande VM.Du sköt riktigt bra på EM och blev bäst placerad bland de svenska herrarna. 
Vad känner du själv att du har förbättrat i ditt skytte senaste året och vad krävs för att du ska ta nästa kliv?
 - Jag har jobbat mycket på att släppa kontrollen ”tekniskt” i mitt skytte de senaste säsongerna samt att jobba mycket med blick och vart jag ska lägga fokuset för att få ut det mesta av min träning. För att ta nästa kliv så behöver jag tro mer på att de förändringar jag gjort fungerar och leder mig åt rätt håll då tvivel är nog den största boven hos de flesta skyttar.

Hur tränar och laddar du sista veckorna inför VM? Något särskilt du slipar extra på?
 - Även fast resultatet var skapligt på EM så var jag inte direkt nöjd med vissa bitar. Jag har och ska närmsta tiden inför VM träna på de stationer som jag kände jag fallerade på under EM. Så tekniskt finslipa exempelvis station 4 och återigen jobba mycket med blicken på singelduvorna kontra dubbleduvorna. Stress är även det en stor bov som många skyttar brottas med så att mentalt ha verktyg för att hantera stressen skapar mycket trygghet och trygghet leder till resultat. I övrigt fortsatt jobba med fysen och se till att få mycket sömn.


Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...