Hoppa till sidans innehåll

Silver till Oscar Eliasson i juniorernas running target

25 MAR 2022 19:41
Fredagen i Hamar bjöd på bra individuella prestationer av de svenska gevärsskyttarna, Marcus Madsen och Isabelle Johansson och det blev ännu en svenskt medalj, detta efter att Oscar Eliasson skjutit hem silvret i juniorernas running target.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2022 19:41

10 m Running Target (regelbundna lopp) herrjuniorer
Herrjuniorklassen i running target brukar inte vara särskilt stor, men i år var den ovanligt klen; endast fyra deltagare - varav hälften från Sverige(!) -så det var därav redan på förhand givet att bägge svenskarna, Albin Martinsson och Oscar Eliasson, skulle gå vidare till semi - oavsett resultat. 
Efter att ha slutat tvåa i grundomgången besegrade Oscar Eliasson finnen Aaro Vuorimaa i sin semifinal med siffrorna 6-4. Albin Martinsson kämpade väl men fick se sig slagen i semi av Gor Khachatryan från Armenien, som vann med siffrorna 6-3.
Oscar fick därmed ta sig an armeniern i final. Svensken fick en fin start och ledde med 4-1 efter fem skjutna skott men sedan prickade Khachatryan in fem vinnande skott i rad, vilket innebar att han tog hem segern med 6-4 och därmed snuvade Oscar på guldet. Men det blev i alla fall ett silver för Oscar, och det blev också dagens enda svenska medalj, efter att Albin Martinsson förlorat bronsmatchen mot finnen Vuorimaa med 6-1. 

"Vi får vara nöjda med dagen. Oscar har skjutit bra, det var starkt att slå finske konkurrenten i både grundomgången och i semi. Men två år av coronapandemi  har slagit hårdare mot juniorerna än seniorerna. Killarna har haft det kämpigt med att behålla träningsmotivationen utan några stora tävlingar att åka på, men just därför känns det extra kul att äntligen få vara ute och tävla internationellt igen. Saknaden har varit stor", förklarar Patrik Wilhelmsson, lagledare för viltmålsjuniorerna.  

RESULTAT, Running target herrjuniorer


10 m luftgevär damer
Damernas startfält samlade totalt 77 deltagare och där var Isabelle Johansson ensam svensk. Isabelle sköt en riktigt bra poäng, 627.3, som nästan hade räckt till en semifinalplats i herrlklassen, men damklassen bjöd på rikigt höga poäng denna dag så Isabelle landade ändå "bara" på en 17:e plats i grundomgången, där 628.1 var den poäng som krävdes för avancemang till semifinalerna. 
Men för Isabelle var dagens poång ett av hennes bästa resultat på en internationell seniortävling.

Om dagens match säger Isabelle: 
"Jag sammanfattar dagen med att jag var väldigt nervös inför och särskillt i början av matchen, men att jag jobbar på väldigt bra under hela matchen. De sista 40 skotten är jag supernöjd med, särskillt efter en lite tuff start. Men jag är väldigt nöjd med alltihop, det är en av mina bättre matcher internationellt, både placering och resultatmässigt."

- RESULTAT; Luftgevär, damer10 m luftgevär herrar

Marcus Madsen var ende svensk i herrarnas startfält där sammanlagt 54 skyttar deltog. Marcus slutade på en 15:e plats efter att ha skjutit 626.2 poäng i grundomgången, vilket är Marcus bästa resultat hittills på ett EM, och idag var han bara 1,5 poäng ifrån att knipa en semifinalplats.
 
"Jag är nöjd. Ännu en stabil match under bältet. Tar dock med mig flera saker som jag ska ta och träna på så det är jag riktigt glad med", skriver Marcus på Messenger och flikar in att före dagens match var 624.9 den högsta poängen han skjutit på ett senior-EM och att han som bäst hade en 19:e placering i EM på sitt CV. Så dagens prestation var helt klart ett framsteg för Marcus Madsen. 

- RESULTAT; Luftgevär, herrar10 m luftpitol damer

Även i damernas luftpistol fanns det bara en svensk representerad bland de 57 deltagarna; Vendela Sörensson. Med 562 (14x) poäng slutade Vendela på en 37:e plats. För semi krävdes 574 i damernas tävling. 

"Resultatmässigt var det kasst! Men jobbade bra och ser förbättring i mitt arbete… Självklart inte nöjd… men ser fram emot mix matchen i morgon", kommenterar Vendela i ett textmeddelande. 

- RESULTAT; Luftpistol, damer10 m luftpistol, herrar
I herrarnas luftpistol deltog Morgan Johansson Cropper och Isac Ahlqvist i det 54 man starka startfältet. Morgan fick inte riktigt till det i dagens tävling och hamnade tidigt på en placering längre ned i resultatlistan. Med 569 (11x) poäng slutade han på en 47:e plats i tävlingen, ett resultat som han inte alls känner sig nöjd med. 
"Ja, det var inte min dag idag. Tufft att få iväg skotten, blev hängande för länge vilket resulterade i dåliga avfyrningar... så klart besviken, men får ladda om till mixen i morgon", säger Morgan om sin insats.

Isac Ahlqvist sköt en poäng bättre än Morgan (570 14x) och det gav Isac en 40:e plats i tävlingen. 

"Det var en kämpig omgång! Jag är besviken att jag inte kunde ta mig längre, däremot så tycker jag att det var mycket positivt med matchen. Mitt arbete med matchen var disciplinerat och på många delar bättre än det varit tidigare. Det är bara synd att det inte alltid satt i mitten, det tar jag med mig vidare till SM nästa helg och satsar på bättre resultat", sammanfattar Isac i ett skrivet meddelande.

- RESULTAT; Luftpistol, herrar

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...