Hoppa till sidans innehåll

Seniortävlingar tillåts genomföras fr.o.m 14 juni

29 MAJ 2020 17:26
Folkhälsomyndigheten meddelade den 29 maj att det fr.o.m den 14 juni är tillåtet att spela matcher, träningsmatcher och anordna tävlingar och cuper för individer över 18 år. Regeringens förbud mot folksamlingar över 50 personer gäller fortfarande.
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2020 17:26

Folkhälsomyndigheten meddelade den 29 maj att man från och med den 14 juni häver tre av fem allmänna råd till idrotten. Råden som stryks är att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in matcher och tävlingar. Folkhälsomyndigheten skriver att ”nödvändiga resor i samband med yrkesutövande av idrott på elitnivå tillåts. Observera dock att Folkhälsomyndighetens reserestriktioner gäller tills vidare, vilket omfattar alla våra idrottstävlingar inom skyttet. Detta innebär att tävlande och funktionärer bör ej resa längre sträckor än två timmars bilfärd. Mer info om resor i FAQ.

De allmänna råd från Folkhälsomyndigheten till idrottsrörelsen som fortsatt gäller efter den 14 juni är:

  • Om möjligt vara utomhus
  • Begränsa antal åskådare och undvik trängsel

I praktiken innebär Folkhälsomyndighetens ändringar i råden till idrotten att det från och med den 14 juni är tillåtet att spela matcher och träningsmatcher, anordna tävlingar och cuper. Men samtidigt gäller fortfarande regeringens förbud mot folksamlingar med mer än 50 personer. Därmed kommer matcher och tävlingar behöva anpassas till exempel vad det gäller åskådare.

Vi har dock goda förhoppningar om att Folkhälsomyndigheten kommer presentera lättnader gällande resor inom närmsta veckorna.

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link