Hoppa till sidans innehåll

Mark Binnermark tilldelas Elitidrottsstipendium

19 SEP 2022 17:15
Skeetskytten Mark Binnermark har tilldelats Elitidrottsstipendium på 50.000 kronor. Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan RF och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
  • Skapad: 19 SEP 2022 17:15

RF och Svenska Spels Elitidrottsstipendium delas ut varje år i samband med Idrottsgalan. En skytt finns med på listan för stipendiater för 22/23; Mark Binnermark, Uppsala JSK som tävlar i Olympisk skeet. 

Grattis till stipendiet Mark. Vad innebär detta stöd för din fortsatta satsning på skeetskyttet? 
- Stipendiet innebär ett stort tack till Riksidrottsförbundet och Svenska Spel som underlättar kombination med studier och elitsatsning.

Vad har du för målsättning med din skyttesatsning? Dels kortsiktigt, för det närmsta året, samt på länge sikt? 
- Hittills har kombination av universitetsstudier och elitsatsning fungerat utmärkt. Jag siktar på att fortsätta representera den svenska skeet truppen med långsiktigt mål att kvala mig till OS.

Vilka större tävlingar har du planerat inför kommande säsong, 2023? 
- Jag hoppas att kunna delta på några världscuper och mästerskap. Det återstår att se efter möte med sportchef, Therese Lundqvist.

Det här ingår i stipendiet

  • Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till 50 aktiva.
  • Resursstöd från Riksidrottsförbundet i form av idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition.
  • Ett läger under tre dagar på Bosön med deltagande på Idrottsgalan.
  • Rådgivning och vägledning kring Dubbla Karriärer (DK). Idrottspsykologiskt karriärstödssamtal (karriärövergångar, karriärvägledning eller karriäravslut).
  • Ingång i vårdappen, Svensk Idrottshälsa.


I år var det 373 idrottare från 56 olika specialidrottsförbund som sökte stipendiet. I år delas 50 stipendier ut à 50 000 kronor. Årets stipendiater är från 32 specialidrottsförbund och 38 olika idrotter.

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...