Hoppa till sidans innehåll

Lansering av Steg 1-utbildningen

29 NOV 2021 09:30
Idag lanseras Steg 1-utbildningen i Utbildningsportalen! Steg 1 är öppen för alla medlemmar och riktar sig främst till våra ledare. För er som vill utbilda er till tränare är Steg 1 det första steget i SvSF:s ledar- och tränarstege.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2021 15:50

Steg 1 - Ledare

Steg 1 – Ledare är det första steget i SvSF:s ledar- och tränarstege och ersätter utbildningen Biträdande föreningstränare. De delar av Steg 1-utbildningen som lanseras idag, både den allmänna och de två uppdaterade grenspecifika, är digitala och genomförs i Utbildningsportalen. Detta för att göra dem mer tillgängliga och för att bidra till Skyttesportsförbundets hållbarhetsarbete.

Steg 1 - Ledare är öppen för alla men riktar sig främst till er som har eller är intresserade av ett ledaruppdrag, t.ex. styrelsemedlemmar, ledare vid träningar, tränare osv. Steg 1 är en grundutbildning som bör ses som en handbok eller uppslagsverk med hänvisningar till fördjupningar. Innehållet uppdateras och därför kan du återvända för att hitta aktuell information. Steg 1 är obligatorisk för er som vill gå vidare och utbilda er till tränare.

Steg 1 består av två delar:

  • Allmän del
  • Grenspecifik del

 

Steg 1 - Allmän del

Den första delen av Steg 1 är den allmänna delen som är gemensam för alla medlemmar och obligatorisk för att kunna gå vidare till de grenspecifika delarna. Den allmänna delen innehåller information om bl.a. organisation, säkerhet, bestämmelser, ledarskap m.m. Det är flera nyheter och förändringar som innebär att den ersätter det gemensamma blocket i Biträdande föreningstränare. Därför kommer kapitel 1-6, som är de gemensamma kapitlen i Biträdande föreningstränare, inte användas längre.

 

Steg 1 - Grenspecifik del

Den andra delen är grenspecifik och du väljer själv vilken/vilka grenar du vill gå för att slutföra Steg 1-utbildningen.

Lerduvesektionen har uppdaterat och digitaliserat sina delar som nu finns i Utbildningsportalen:

  • Steg 1 – Field Target
  • Steg 1 – Lerduva

Det pågår ett arbete tillsammans med de övriga sektionerna för att utreda hur upplägget och utbildningsmaterialet ska se ut för de grenspecifika delarna i Steg 1-utbildningen, mer information hittas på hemsidan.

 

Hur går jag utbildningen Steg 1 - Ledare?

För tillfället skiljer sig utbildningens upplägg beroende på vilken grenspecifik del du väljer.

Field Target och Lerduva

De grenspecifika delarna för Field Target och Lerduva är uppdaterade och digitaliserade i Utbildningsportalen, därmed kan hela Steg 1-utbildningen för dem kan genomföras digitalt.

Övriga grenspecifika delar

För de grenspecifika delar där upplägget och utbildningsmaterialet ännu inte är klart gäller följande tills vidare:

  1. Steg 1 – Allmän del görs i Utbildningsportalen.
  2. Grenspecifika delen är tills vidare utbildningsblocket från Biträdande föreningstränarutbildningen för respektive sektion som görs tillsammans med en breddtränare, läs mer om hur du går Steg 1 - Ledare.
Skribent: Eric Wallberg
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...