Hoppa till sidans innehåll

Dubbla bronsfinaler i Granada - dock inga svenska medaljer

23 MAJ 2022 16:43
Sverige hade två lag med i mixed-klassen för luftpistol i Granadas GP och bägge lagen tog sig vidare till bronsfinal. Där blev dock Spanien resp. Serbien för svåra.
  • Skapad: 23 MAJ 2022 16:43

GP-tävlingen i Granada fortsatte idag där mixed teams i 10 m luftpistol var den enda klassen med svenskt deltagande. Sverige ställde där upp med två lag och faktiskt två helt nya konstellationer. Vanligtvis brukar Vendela Sörensson och Morgan Johansson vara på lag, men inför dagens tävlingen valde de att testa ett partnerbyte. Morgan teamade istället upp med Michaela Jansson medan Vendela fick skjuta i lag med formstarke Isac Ahlqvist, som blev 9:a i gårdagens indviduella tävling, endast en poäng från final.
- Vi behövde testa något nytt, röra om i grytan lite, säger Vendela om den något oväntade rockaden. 
Och det gav faktiskt omedelbar utdelning. Morgan och Michaela fick ihop 566 poäng (10x) i grundomgången och med det resultatet blev man femma, på samma poäng som Spanien, som dock sköt fler innertior. På sjätte plats kom Vendela och Isac med 563 (15x).  
De två bästa lagen (Serbien och Georgien) fick göra upp om guldet medan lagen som placerade sig på plats 3 till 6 fick gå varsin match om de två bronsmedaljerna. 

Michaela och Morgan ställdes mot Spanien i sin bronsmatch där det gällde att komma först till 16 poäng. Det blev en jämn fajt men spanjorerna drog längsta stået och avgick med segern, 16-12. Således inget svenskt brons i den matchen. 
Men Vendela och Isac hade fortfarande chansen i den andra bronsfinalen där Serbien stod för motståndet. Det serbiska andralaget sköt dock lite vassare än svenskparet och tog hand om bronset via 17-7. 

Trots missade medaljer får resultatet ändå anses som ett steg i rätt riktning för pistolskyttarna, särskilt Michaela Jansson, som i Granada gör sin första ISSF-tävling på seniornivå. 
- Jag är väldigt nöjd med att få en sån här erfarenhet min första tävling som senior, det var väldigt nervöst. Jag har tydliga uppgifter under matcherna och lyckas hålla fokus mestadels, tyvärr räcker det inte hela vägen. Jag har små perioder där jag släpper iväg skott jag inte borde och det är de som kostar poäng. Jag jobbar mycket med att vara uppmärksam och åtgärda felen innan de sker. Erfarenheten av finalskjutning är ett stort plus i tävlingen som jag tar med mig hem och fortsätter jobba på, meddelar hon via ett textmeddelande. 

Även Vendela Sörensson hade en positiv känsla efter dagens mixed-match.
- Riktigt häftigt att få stå i final! Härlig och nervös känsla. Kändes stabilt med Isac vid min sida. 

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...