Hoppa till sidans innehåll

6 miljoner i återstartstöd till Svenska Skyttesportförbundet

10 SEP 2021 10:05
Svenska skyttesportförbundet har via RF erhållit ca 6 miljoner kronor i återstartstöd som ska användas till att få igång verksamheten ute i landets föreningar.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2021 10:05

Riksidrottsförbundet har under 2021 beviljats 1,955 miljarder kronor i extra anslag för att "mildra negativa ekonomiska konsekvenser av covid-19 för idrottsverksamhet i hela landet, underlätta uppstart av verksamhet och bidra till en jämställd och jämlik idrottsverksamhet". Av dessa har Skyttesportförbundet nu fått ca 6 miljoner för att få igång verksamhet i föreningarna.

Syftet med återstartstödet från Riksidrottsförbundet (RF) är att stimulera verksamheterna och dess uppstart inom de olika idrottsförbunden efter effekterna av coronapandemin. Stödet syftar särskilt till möjligheter för att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar.

SvSF har lämnat in en plan till Riksidrottsförbundet med följande syfte: 

Få i gång verksamhet i föreningar framför allt. Få tillbaka tappade medlemmar, men också hitta nya. Vi har haft en satsning på jämställdhet senaste åren och är mer medvetna nu om strukturer som vi kan jobba med att få bort redan i rekryteringsfasen. 

SvSF önskar också att föreningarna har eller kan hitta nya ideella krafter som vill satsa på sin roll som ledare. Vi vet att det saknas ledare ute i föreningarna, och med deras hjälp kan rekrytering påskyndas och få våra idrottare att stanna kvar längre. Vi vet att vi har många aktiva skyttar länge, men vi behöver också goda exempel på hur man kan kombinera aktiv/ledare.

Utifrån detta syfte kommer ett antal insatser att göras. Största fokuset kommer ligga på att föreningar får möjlighet att söka bidrag för en satsning på nya och befintliga medlemmar. Denna satsning kommer fokusera på marknadsföring och andra rekryteringsbefrämjande åtgärder.

Det kommer också hållas föreningsträffar i distrikten ute i landet för att skapa samsyn på de utmaningar som verksamheten står inför. På detta sätt kommer det finnas möjlighet för föreningsrepresentanter att träffa andra i samma sits och med annan eller likadan syn på utmaningar och möjligheter.

Mer information om bidragssökande kommer under nästa vecka när dessa medel görs sökbara i IdrottOnline. 

För frågor, funderingar och synpunkter är ni välkomna att kontakta våra föreningsutvecklare:

Erika Öhrling

This is a mailto link, 08-699 63 76

Alexander Carlsson

This is a mailto link, 08-699 63 75

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...