Hoppa till sidans innehåll

"Risken finns att ungdomarna försvinner"

13 SEP 2010 08:49
Under helgen 10-12 september sköts JSM i gevär i Kristinehamn. Frågan om ett eget nationellt JSM har många gånger tagits upp för diskussion, men ungdomarna vill ha det kvar.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2010 12:41

- Många av ungdomarna dras hit av någon som oftast är skytt själv och de skyttarna klarar inte alltid att dra med ungdomarna till tävlingar där de själva skjuter. Varför vet jag inte, men det märks att det är så, berättar Therese Danielsson från Ununge som följt med till JSM som ledare.
Ett exempel som bekräftar Therese teori är att många av ledarna fanns med på nationella SM i Sala, men inte ungdomarna. De lyste med sin frånvaro.

Just Ununge skytteförening är ett undantag dock. Där drar ledarna med sig ungdomarna på alla tävlingar - vare sig det är junior- eller seniorstatus. När frågan om JSM:s vara eller icke vara som egen tävling har diskuterats under FSR- och UO-tiden blev det ramaskri bland ungdomarna som absolut ville ha sitt JSM kvar. När SvSF hör sig för om hur diskussionen går idag är man enade:
- Risken finns att ungdomarna försvinner, säger Sandra Danielsson som själv är sistaårsjunior.
- Ska vi skjuta alla tävlingar samtidigt? Då blir vi färre och färre. Om vi slår ihop tävlingar så blir vi färre som skjuter, inflikar pappa Danielsson.

JSM i nationellt gevärsskytte är en av få tävlingar som inte skjuts tillsammans med seniormästerskapen i samma gren. Frågan om att JSM skulle skjutas tillsammans med seniorerna har väckts när det varit tal om riksskyttevecka, men frågan har aldrig kommit upp på ett officiellt möte. Inte heller nu har gevärssektionen någon som helst tanke på att flytta JSM till senior-SM. Men är det viktigt att ha ett eget JSM? Finns risken att juniorerna försvinner bland seniorerna?

Läs mer om frågan om ungdomarna och deras JSM i nr 7 av Svensk Skyttesport som kommer ut i början av november. Vill du ha resultat från JSM, gå in på Kristinehamns hemsida.

Skribent: Jessica Linnman

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link