Hoppa till sidans innehåll

Håkan Dahlby internationell toppskytt

20 DEC 2010 12:44
Håkan Dahlby har varit världens mesta medaljör på dubbeltrap de sista fyra åren. Det står klart när Internationella Skyttesportförbundet sammanställt sina Top-Shooter-listor för perioden 2006-2010.
  • Skapad: 20 DEC 2010 12:44

Lerduveskytten Håkan Dahlby hamnar i topp när Internationella Skyttesportförbundet, ISSF, sammanställt de sista fyra årens resultat från elittävlingar i världen.
- Jag är väldigt stolt över att ha skjutit så bra de här åren och att jag nått denna placering. Och jag är förste svensk att bli toppskytt och det är roligt! säger Håkan Dahlby.

 

Håkan har en längre tid varit med i världseliten i dubbeltrap, något som bevisas av denna resultatlista. Från 2006 till 2010 har Dahlby nått 15 finaler och fått nio medaljer, varav tre guld, i VM, OS, EM, världscup och världscupfinaler. Bara kinesen Binyuan Hu har lika många medaljer på samma period, dock bara ett guld.

 

Tidigare världsettan Dahlby rankas i dagsläget som elva i världen i dubbeltrap, men det har sin förklaring:
- Jag har testat skjuta med nya kolvar och ny teknik i år och dessutom blivit pappa, så det har kommit lite emellan. Mitt mål har i år varit att ha en hög lägstanivå och skjuta bra tävlingar och det har jag lyckats med.


Året som kommer blir ett spännande år för Håkan. OS 2012 hägrar och det kommande året gäller det att skjuta till sig en plats i de olympiska spelen.

 

Se ISSF's Top shooter-lista: ISSF News 4/2010, sidan 19.

Skribent: Josefin Warg

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 

 
WEBBSHOPBingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...