Hoppa till sidans innehåll

Victoria Larsson enda svensk i världscup-finalen

10 OKT 2019 06:00
Till helgen avgörs världscup-finalen i lerduva i Al Ain, Förenta Arabemiraten. Den enda svensken som lyckats kvalificera sig är skeetskytten Victoria Larsson.
  • Skapad: 10 OKT 2019 06:00

Victoria Larsson kvalade in via sin medalj på VM, tar man en medalj på ett globalt mästerskap är man automatiskt kvalificerad till finalen. Enbart att kvalificera sig till denna tävling är en stor merit, och det är långt ifrån varje år som vi har svenska skyttar i denna tävling. Senast vi hade en svensk skeetdam i finalen var 2008, då Nathalie Larsson var kvalificerad.


Victoria Larsson vann brons på VM i Lonato i somras.

- Det känns verkligen jättekul att vara kvalificerad dit! säger "Vickan" när vi får en pratstund med henne via hennes Instagram.

Du har blandat lite högt och lågt under 2019. Hur skulle du sammanfatta din säsong?
- Det är alltid lättare att se det dåliga som varit under en säsong men jag har också skjutit flera väldigt bra tävlingar så på det stora hela är jag nöjd med säsongen.   

Vad är du mest nöjd/missnöjd med? 
- Jag är mest nöjd med mitt resultat och placering i Sydkorea (Changwons Världscup, där Victoria slutade 10:a med 117 träff). Sen är det givetvis VM-bronset som är den stora höjdpunkten. Jag kan inte säga något specifikt som jag är missnöjd med. Jag vill hela tiden bli bättre och det är framförallt min lägsta nivå jag måste höja. 

Vilka nya erfarenheter och lärdomar har säsongen gett dig? 
- Jag lär mig nya saker hela tiden, både på hemmabanan och när jag är ute och reser. Hela VM-resan var en grymt bra erfarenhet och jag tog även med mig väldigt mycket från European Games i Minsk. 

Hur känns formen inför VC-finalen?
- Formen känns bra. Det är sent på säsongen och jag börjar känna mig lite trött, men jag vet att skyttet finns där och jag ska göra mitt allra bästa.

Se reportaget om Victoria Larsson i Träffsäkert #3

Stefan Nilsson ej kvalificerad - trots kanonsäsong
Vår bästa skeetskytt på herrsidan, Stefan Nilsson, lyckades inte kvala in - trots en fantastisk säsong bakom sig.

- Tyvärr fick han inga poäng för sin vinst European Games, eftersom kontinentala mästerskap inte räknas, konstaterar Förbundskapten Jonas Edman och fortsätter:
 - Det är ett ganska krångligt kvalsystem till VC-finalen. För att kvala in behöver man i princip vara etta eller tvåa på en VC alternativt ta medalj på ett globalt mästerskap. Normalt är det 12 st. aktiva/gren som bjuds in till finalen. ISSF gjorde dock om uttagningen i år men de gjorde det på ett sådan sätt att de blev tvingade att bjuda in aktiva som var kvalificerade i enlighet med det gamla systemet också. Detta innebär att det i år är fler aktiva än vanligt i finalen. Det är 18 st. Skeet damer kvalificerade till finalen, förklarar Jonas Edman.

VC-finalen sträcker sig över två dagar, fredag och lördag denna vecka. På söndagen genomförs en ny tävling som kallas President's trophy, denna ligger utanför själva VC-finalen.

VC-finalen i Al Ain
Tävlingsprogram och schema

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link