Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

Tungt för svenska trapskyttarna i Lahti

18 AUG 2019 17:02
Trapskyttarna Andreas Norlén och Rickard Levin-Andersson deltog i världscuptävlingen i Lahti, men det blev ingen lyckosam tävling för dem.
  • Skapad: 18 AUG 2019 17:02

Världscuptävlingen i Lahti blev inte lyckosam för våra två svenska deltagare. Andreas Norlén sköt 101 och slutade på 122 plats - vilket är ett resultat klart under hans normala kapacitet. Även Rickard Levin-Andersson underpresterade och slutade på 95 träffar, långt ned i resultatlistan. 

Faktum är att det var förbryllande låga resultat i både dam- och herrklassen. 
- Vi blir inte riktigt kloka på varför det är så låga resultat här.  Att det skulle räcka med 110 för att gå till final i damtävlingen var inget någon hade räknat med - det är rätt unikt. Även i herrklassen är det mycket låga resultat, 117 för att nå final och 119 i topp, detta trots bra väderförhållanden, kommenterar Jonas Edman. 

Herrfinalen vanns av ryssen Alexey Alipov efter särskjutning mot portugisen Azevedo. I damfinalen segrade Penny Smith, Australien. 

På tisdag startar skeettävlingarna och damklassen inleder. Där finns Victoria Larsson med. Herrarna drar igång under onsdagen och där är Marcus Svensson, Henrik Jansson och Gustav Pettersson. 

Världscupen i Lahti
Resultat och schema

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link