Hoppa till sidans innehåll

Svenskt silver och brons på EM i Field Target

07 JUL 2019 16:20
Fredrik Wessman och hans son Lucas Wessman tog varsin medalj på EM i Field Target. Lucas vann silver i juniorklassen och Fredrik kämpade hem bronspengen i PCP-klassen.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2019 16:20

På lördagen vann skeetherrarna VM-guld i lagtävlingen och från Grekland nås vi av rapporter om svenska EM-medaljer i Field Target. Oerhört kul med så många svenska skytteframgångar under en och samma helg!

EM i Field Target har avgjorts under den gångna veckan i Grekland.
Sverige hade två deltagare med i mästerskapet; Fredrik Wessman och hans son Lucas Wessman, från Forshaga Jakt och Sportskytteklubb. 

Efter tre dagars kämpande i nära 40-gradig värme, kunde både far och son Wessman kvittera ut varsin medalj under priscermonin som avslutade årets EM.

Lucas hade ett EM-silver i juniorklassen från 2018 att försvara och efter dagsresultaten 34-40-33, lyckades han göra exakt detta. Lucas kan nu lägga sitt andra EM-silver till meritlistan.

Sverige har dock aldrig haft någon senior på pallen i ett internationellt mästerskap och det såg strax innan tävling inte ut att bli så denna gång heller. Fredrik hade tekniska problem med luftläckage på sitt vapen och starten såg ett tag ut att vara hotad. Han tvingades till nödreparationer och lyckades få ordning på materialet strax innan start. Trots detta kunde Fredrik prestera sin bästa insats i skyttekarriären. Efter två dagars slit i värmen, låg Fredrik på en delad 5:e plats i ett getingbo av skyttar och en stark avslutningsdag var en förutsättning för att hålla sig kvar i toppen av listan. Med ett avslutningsvarv på 45 träff i svårläst vind, lyckades han knipa den efterlängtade bronsmedaljen. Fredriks dagsresultat summeras 46-42-45. 


Lucas Wessman tog sitt andra raka EM-silver i juniorklassen


Fredrik Wessman blev första svenska senior på pallen i ett internationellt Field Target-mästerskap.


EM-brons och silver

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link