Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

Stefan Nilsson vann världscupen på Cypern

11 MAR 2020 16:47
Det blev svenskt guld på Cypern. Stefan Nilsson sköt nästintill felfritt genom hela tävlingen och i finalen var en duva bättre än tvåan Frederico Gil, Argentina.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2020 16:47

Stefan Nilsson stod för en topprestation i världscupen på Cypern. Han tog sig igenom grundomgången med endast en bom och slutade delade etta med 124 träffar.

Finalen blev en rafflande uppgörelse mellan svensken och argentinaren Frederico Gil, som hela tiden jagade hack i häl. Stefan tog tidigt kommandot i finalen och sköt felfritt första 30 duvorna. Första bommen kom i början av fjärde rundan och argentinaren kunde då gå ikapp vilket gjorde att spänningen tätnade ytterligare.
- Jag gick in i finalen med målsättningen att skjuta 60. Efter första 30 kände jag att jag hade bra kontroll, men efter bommen i fjärde rundan, fick jag nollställa mig och fokusera om, kommenterar Stefan när vi når honom på telefon strax efter sista finalskottet. 
Stefan lyckades fokusera om och sköt sedan prickfritt ända fram till allra sista duvan men då var segern redan klar eftersom Frederico Gil bommat ännu en duva dessförinnan.
- Det har känts bra genom hela tävlingen och jag tycker jag fick ut det allra sista i tekniken i finalen, säger en nöjd Stefan.

Hur högt värderar du denna världscupseger?
- Ett världscupguld är alltid ett världscupguld, även om inte alla skyttar varit på plats och amerikanarna saknades. Men mitt resultat skulle sannolikt räckt till en pallplacering på de flesta världscuper.   


Stefan Nilsson överst på pallen i Cyperns världscup

Förbundskapten Jonas Edman var mycket imponerad över sina skyttars insatser.
- Stefan har skjutit som en kung. Även om han efteråt grämde sig lite över att han inte lyckades slå det svenska finalrekordet. Men även Marcus har gjort en riktigt bra tävling. Hans bästa resultat och placering på länge, sammanfattar Jonas Edman.

Marcus Svensson avslutade tävlingen med två raka 25-serier och slutade tia totalt med 122 träffar.  Så bägge svenskarna i topp-10. 

Världscupsegern boostar givetvis extra självförtroende i Stefan Nilsson som menar att helheten i hans skytte aldrig varit så bra som just nu. Men samtidigt tornar orosmoln upp inför fortsättningen på säsongen pga Coronaviruset.
- Jag har lagt upp hela säsongen inför OS. Skulle verkligen vara jättetråkigt om OS i Tokyo skulle ställas in och skjutas fram, men jag kommer fortsätta jobba på enligt min ursprungliga plan. Skulle det bli ändringar får jag ta det då, säger Stefan.


Se Stefan vinna guldet i herrarnas skeetfinal i Nicosia här

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link