Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

Stefan Nilsson nära EM-final - föll i särskjutningen

14 SEP 2019 21:14
Med 123 poäng i grundomgången tog sig Stefan Nilsson vidare till shoot-off om de sex åtråvärda EM-finalplatserna men där tog det tyvärr stopp. I lagtävlingen kvalificerade sig både seniorerna och juniorerna till söndagens utslagsturnering.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2019 21:14

Stefan Nilsson gjorde återigen en väldigt bra tävling med 123 i grundomgången. Tyvärr blev han utslagen i särskjutningen.

"Det är otroligt starkt att tävling efter tävling vara i eller väldigt nära final. Marcus Svensson gjorde också en bra tävling (121) men hade inte marginalerna med sig för att det ska bli ett toppresultat men slutade på en 13:e plats," summerar Jonas Edman. 

Henrik Jansson hade en bra förstadag men var tyvärr lite ojämn idag och föll en bit ned i resultatlistan (118 och 34:e plats)
Herrlaget slutade femma i lagtävlingen och kvalificerade sig därmed som ett av de åtta lag som gör upp om medaljerna i morgondagens utslagstävling. 

Stefan Nilssons individuella tävlingsfacit 2019

Tävling månad Resultat   Placering  Final  
VC Acapulco mars 121 15 -
VC Al Ain april 120 22 -
VC Changwon maj
122 7 S-off
European Games, Minsk juni 121 5 Guld
VM, Lonato juli 122 11 -
EM, Lonato sept. 123 4 S-off
         

 
EM, Lonato

Resultat herrarnas skeetJuniorlaget med Isac Parker och kusinerna Johan och Anton Swahn.

I juniortävlingen var Isac Parkner den som lyckades bäst; han fick ihop 113 träff och en 27:e plats. Till final krävdes 120 träff. 

"Isac gjorde en helt ok EM-debut men han tappade tyvärr för många duvor i sin sista serie för att kunna vara riktigt nöjd. Han tog slut i värmen och bommade fem av de 25 duvorna", sammanfattar juniorlandslagets ledare, Stefan Nilsson och fortsätter: 

"Johan Svahn inledde gårdagen med en dålig serie men har efter det skjutit ok även om det har kommit någon onödig bom i varje serie. Han slutade på 111 träff och en 30:e plats. Anton Svahn har haft en riktigt tung tävling. Han har inte lyckats att få till rytmen i sitt skytte. Även om det lossnade lite i den sista serien. Anton fick ihop 108 träff och en 36:e plats", rapporterar Stefan Nilsson. 

Juniorerna lyckades kvala sig vidare till kvartsfinalen i lagtävlngen som 8:e lag. I morgon ställs de mot Cypern som placerade sig som etta i kvalet - och där kan allt hända. Vi håller tummarna. 

EM, Lonato
Resultat herrjuniorernas skeet

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link