Hoppa till sidans innehåll

Silver och brons till viltmålsjuniorerna

26 FEB 2020 17:02
Andra dagen i årets luft-EM fortsatte bjuda på svenska medaljer. Idag var det viltmålsjuniorerna som kammade hem ett silver i lagtävlingen och ett individuellt brons genom Andreas Bergström.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2020 17:02

Idag var det viltmålsjuniorernas tur att bidra till den svenska medaljskörden i Wroclaw. Andreas Bergström bärgade ett brons i den individuella tävlingen och i lagtävlingen blev det silver. 
Lagledare Calle Gilljam summerar dagens prestationer så här:
"En mycket bra genomförd tävling av alla tre. Oscar (Eliasson) hade det lite tufft dom fick skjuta om elva skott p.g.a. att banan slutade blanda loppen för honom. Albin (Martinsson) svarade för en mycket bra debut på EM 10m, med en stark avslutning. Andreas (Bergström) sköt mycket bra men hade lite för många 9:or för att kunna blanda i sig i guldstriden men det blev en tredjeplacering. I lag blev det silver, elva poäng efter det segrande laget från Ukraina. Killarna får ett nytt försök på fredag." 

Bland pistoljuniorerna stod Isac Ahlqvist för en fin prestation och var snuddande nära en plats bland de åtta i finalen. Isac slutade på en tolfte plats med 569 poäng och 15 innertior. Siste skytt vidare till final sköt 570 och 14 innertior, så hade Isac plockat en poäng till hade finalplatsen varit hans. 
"Min prestation var helt okej, jag är både nöjd och missnöjd. Mest nöjd för jag sköt bra och var nära final men lite missnöjd att jag började jaga poäng och tappade koncentration ett tag", säger Isac själv om sin insats.
Bland juniortjejerna var Emelie Fält bäste svensk för dagen med 553 poäng varav 14 innertior. Resultatet räckte till en 30:e plats i tävlingen. 

För gevärskyttarna var det juniorenas mixed lag-tävling som stod på dagens program och där fanns två svenska lag med i startfältet. Formstarke Victor Lindgren sköt ihop med Josefine Lindfors, deras totalpoäng 612.8 gav en 24:e placering. Det andra svenska laget med Johanna Andersson och Pontus Kallin, var strax bakom på plats 27 och 609.7 poäng. 

Resultat EM 2020 i Wroclaw: 
Viltmål 10m - herrjuniorer - blandade lopp

Pistol 10m - herrjuniorer 

Pistol 10m - damjuniorer

Gevär 10m - Mixed Team juniorer

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link