Hoppa till sidans innehåll

RF/SISU lanserar ny webbplats på temat idrottspsykologi

26 MAR 2020 18:21
I veckan lanserade RF/SISU sin nya sida om idrottspsykologi online. Det är en sida som innehåller information om både prestationspsykologi och psykisk hälsa och psykisk ohälsa, allt utifrån ett (elit)idrottsperspektiv.
  • Skapad: 26 MAR 2020 18:21

I veckan lanserade RF/SISU en ny webbplats: Idrottspsykologi - prestation och hälsa. Innehållet är framtaget av Riksidrottsförbundet, avdelningen Elitidrottsstöd, kompetensområde idrottspsykologi, och är först och främst riktat till dig som är aktiv idrottare i gymnasieåldern eller äldre. Givetvis är webbplatsen även bra att använda för tränare, ledare, lärare, sportchefer, förbundskaptener och föräldrar. Att ha kunskap om till exempel vad som krävs för att prestera eller vilka symptom som kan upplevas vid depression, är viktigt även för stödpersoner till den aktiva idrottaren.

- Jag tror och hoppas att denna sida kan hjälpa att sprida information om idrottspsykologi, men att den också kan hjälpa aktiva att hitta råd och tips när de vill jobba med dessa bitar. Det finns några övningar som går att göra direkt, och så finns det – kanske viktigast av allt – även en sida som handlar om var man kan få hjälp med olika typer av problem, säger förbundschef Jonas Edman. 

Länk: Idrottspsykologi - prestation och hälsa

 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link