Hoppa till sidans innehåll

Rapport från VM I FITASC Sporting

15 JUL 2019 14:19
Som omväxlings skull så blev det inga svenska medaljer på årets VM i FITASC Sporting som avgjordes på anrika skytteklubben E.J. Churchill i England. Herrlaget kom sjua i lagtävlingen och Rebecka bergskvist slutade 11:a i damklassen.
  • Skapad: 15 JUL 2019 14:19

Rebecka Bergkvist kom till start i årets VM i FITASC Sporting med imponerande facit; ett guld och två silver från de senaste tre årens världsmästerskap i denna disciplin. I årets upplaga blev det ingen pallplats för vår främsta Sportingskytt på damsidan. Rebecka slutade på en 11:e plats med 163 träffade duvor av 200; ett resultat hon trots allt  känner sig nöjd med.  
"163 poäng på dessa banor är godkänt med plus i kanten, dock vet jag att jag kan bättre men fick inte ut det denna gång. Jag tar med mig nya erfarenheter, både bra och dåliga, men försöker linda in andra dagens skytte i ett silkespapper och vårda ömt. Det är precis så jag vill skjuta mina tävlingar - avslappnat men med fullt fokus och gott självförtroende." skriver Rebecka i ett inlägg på sin officiella Instagram. Efter andra dagens rundor låg Rebecka högt upp i resultatlistan och såg ut att bli en av medaljkandidaterna, men tyvärr höll det inte hela vägen. 

Damklassen vanns utav spanjorskan Beatriz Laparra Cuenca med 177 av 200, vilket var tre duvor bättre än amerikanskan Haylyn Hanks som tog hem silvret. 

Herrlaget med Fredrik Malmström, Jim Forsberg, Richard Berg och Patrik Nilsson slutade på en sjunde plats i lagtävlingen med en totalpoäng på 680. Frankrike som knep bronset sköt 719 poäng så svenskarna var en bra bit ifrån pallen denna gång. USA vann guldet med 727 av 800 poäng. 
Fredrik Malmström blev bästa svenske skytt i den individuella tävlingen med en 60:e plats och 176 träffar. 
"Jag tycker inte vi presterade på den nivå vi borde ha gjort. Jag personligen är besviken på min insats, jag tycker jag borde ha träffat 7-8 duvor till minst för att jag ska känna mig nöjd med mitt resultat. Helt nöjd kommer jag aldrig bli förrän jag står på pallen själv", kommenterar Fredrik Malmström. 

Resultat VM i FITASC Sporting

Video-reportage från årets VM i FITASC Sporting

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link