Hoppa till sidans innehåll

Rapport från krut-EM i Bologna

17 SEP 2019 21:53
Karl Olsson och Anna Normann blev idag tia i Mixed Team, 50m liggande. Deras poäng 415 var endast en halv poäng ifrån final. Lars Palmgren rapporterar hur det gått för svenska pistolskyttarna Morgan Johansson och Per-Anders Lander.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2019 21:53

Gevärsskyttarna Kalle Olsson och Anna Normann kom idag på tionde plats i Mixed Team-klassen, 50m liggande. ”En bra genomförd match av dem båda där slutresultatet landade på 415 poäng. Endast 0,5 från en finalplats”, rapporterar förbundskapten Mats Eriksson.

Från Lars Palmgren, landslagskapten för pistol, får vi en gedigen rapport från de två senaste dagarnas tävlingar:

Tämligen låga resultat över lag möjligen påverka solljus (bländande ljus på tavlan) och värmen men kanske främst att det är få deltagare. Vilket kan förklara av att många nationer inte längre prioritera tidigare skyttets "blå band" - Fripistol, eftersom det inte längre är en olympisk gren. Gårdagen blev en tuff dag även för våra svenska fripistolskyttar. Morgan Johansson slutade 22:a på 528 poäng, träffbilden vandrade, troligen påverkad av bländande ljuset på tavlan, fick till några serier över 90 poäng men tappade i ett par serier. Värt att notera att vid uppvärmningen så ramldea det ut en liten bricka ur pistolen. Trots ett besök hos vapenleverantören kunde inte brickan spåras.
Morgan tror dock inte det förklarar resultatet men det var helt klart olustigt.

Lars Palmgren med Per-Anders Lander och Morgan Johansson

Per-Anders Lander fick inte till stillahållningen vilket brukar vara Per-Anders signum. Det blev 516 poäng och en 27:e plats. P-A försökte lägga om strategin med att våga ligga på lite hårdare på avtryckaren. När väl det stämde blev det bra skott. Men rörelsen skapade osäkerhet som resultera i lite sämre avfyrning än önskat.

Idag, tisdag, har Per-Anders Lander skjutit Standardpistol som resulterade i en 37:e plats på 552 poäng. Klart lägre än vad vi är vana att notera i slutresultat för Per-Anders. Problemen från gårdagen gjorde sig påminda även idag. Givetvis med anpassning till att stillahållningen inte är som det brukar. Offensiva skott gav också utdelning men allt för lätt att gå tillbaka till att vänta ut skotten, vilket inte funkar just nu. 

På torsdag anländer Josefine Thörnqvist och Pontus Schmidt.

Lars Palmgren

Skribent: Richard Gardt/Lars Palmgren
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link