Hoppa till sidans innehåll

Rapport från helgens föreningsträff i Halland

01 OKT 2019 06:00
I helgen hade Hallands Skyttesportförbund bjudit in till en föreningsträff i Varberg. Tillsammans med Sisu Halland var det 27 personer som medverkade från föreningar runt om i länet.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2019 06:00

27 personer kan låta lite lite för ett län som har 50 föreningar. Men för att vara en söndag i september är det ändå en bra siffra för ideellt engagerade föreningsmänniskor. Och vilket engagemang det var. Alla 27 gick förmodligen därifrån med lite mer tankar och ett hungrigt engagemang för att få sin egen förening, och hela Hallands skyttesport, att växa.

Sisus Jan-Olof Johansson styrde dagen med den äran. Han berättade om Sisu och Hallands Idrottsförbunds verksamhet och hur man som förening i länet kan dra nytta av att samarbeta med dem. Han fick även igång diskussioner runt borden om hur nuläget i föreningarna ser ut, och vad drömläget ligger framöver, för att få ett mål med verksamheten. Diskussionerna var intensiva och deltagarna fick agera journalister för att sätta sig in i rollen på bästa sätt. Detta mynnade uti bra tankar för framtiden som föreningarna tillsammans kommer försöka uppnå.

Vår föreningsutvecklare Alexander Carlsson fanns också på plats under hela dagen. Han drog själv ett kort föredrag om vad som är på gång inom förbundet och hur strukturen ser ut idag. Dessutom presenterades den digitala resa vi gör i och med en nyutvecklad app för mobiltelefoner samt vårt webb-tv magasin Träffsäkert. Bra tankar kring dessa och feedback som fick gå tillbaka till vår kommunikatör.

Det hanns även med en liten informationstimme angående Säk B. Då denna ska släppas som reviderad utgåva 2020 är det många som har frågor kring vad föreningen behöver åtgärda till nästa besiktning. SvSF:s SäkB-konsulent, tillika författare för boken, Michael Normann var på plats och körde en genomgång. Mycket uppskattat även detta.

Vi hoppas att distriktet och dess föreningar håller i och tar vara på detta engagemang som finns. Dessa träffar är nyttiga för att bryta barriärer mellan våra discipliner och lära känna andra verksamheter än bara sin egen.

Bra jobbat Halland!

Skribent: Alexander Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link