Hoppa till sidans innehåll

Nytt skytteår och tid för besiktningar av våra skjutbanor

02 FEB 2020 11:58
För de skytteföreningar vars polistillstånd går ut under året börjar det nu bli hög tid att anmäla in till närmaste lokalpolisområde när ni vill ha besiktningen genomförd.
  • Skapad: 02 FEB 2020 11:58

En förutsättning för besiktningar utomhus är att det är fritt från snö och tjäle. Besiktningarna ska genomföras enligt SäkB 2015 (april), det vill säga att samma förutsättningar gäller vid årets besiktningar som det gjordes när banorna besiktigades 2015. Länk till SäkB    

Vad avser inomhusskjutbanor hänvisas till denna presentation som finns på hemsidan vid SäkB. Vänta inte med att anmäla, har framkommit att Polismyndigheten i något fall inte haft tid att genomföra besiktning före det att tillståndet går ut. 

Polismyndigheten har tagit tillbaks sitt beslut om att införa en ny FAP.
FAP står för Polismyndighetens Författningssamling och i den FAP som är numrerad 521-6 regleras tillstånd och besiktning av skjutbana. Detta innebär för SvSF att nuvarande FAP 521-6  och SäkB 2015 (april) är de dokument som SvSF har att förhålla sig till. Polismyndigheten har vid dialog med SvSF meddelat att man i samband med ny FAP 521-6 själva kommer att ta fram styrdokument för hur besiktning av olika skjutbanetyper ska genomföras. När i tiden detta ska vara klart vet man i dag inte, en inriktning kan vara från år 2021.

Avslutningsvis påpekar vi att skjutbanan alltid ska vara säker och lycka till med kommande säsongs skytte!

Mer info
Säkerhetsbestämmelser

 

Skribent: Michael Normann
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link