Hoppa till sidans innehåll

Marcus Madsen uttagen till SOK:s stödprogram Topp och Talang

18 DEC 2019 21:35
Gevärsskytten Marcus Madsen har blivit antagen till SOK:s stödprogram Topp och Talang. "Stödet kommer ge mig ännu mer hjälp att nå framgång", säger en glad Marcus Madsen.
  • Skapad: 18 DEC 2019 21:35

SOK utökar stödprogrammet Topp och Talang med ett dussin talanger. Från och med den 1 januari 2020 så beviljas gevärsskytten Marcus Madsen i SOK:s stöd tillsammans med elva andra idrottare. 

SOK:s ger stöd till cirka 200 idrottare i deras satsning på världstoppen. Stödet ska gå till att göra en hundraprocentig satsning, oavsett den egna idrottens eller familjens ekonomi. Stödet kommer från SOK:s partners, då SOK inte får något statligt stöd för dessa insatser. De som kommer med i Topp och Talang får stöd för att ta det sista steget i satsningen mot världstoppen. Stödet baseras på en individuell utvecklingsplan där den aktive inom tre till sex år ska nå eller finnas i världstoppen i sin idrott. SOK:s roll är att kvalitetssäkra planer och stöd tillsammans med aktiv, tränare och förbund.

- Det här är något jag strävat efter ett bra tag! Jag är väldigt glad över att SOK värderar min nuvarande satsning högt nog för att vara med i deras program, säger Marcus Madsen och fortsätter: "Stödet kommer ge mig ännu mer hjälp att nå framgång. Det främsta blir att jag inte kommer behöva arbeta lika mycket som jag har gjort tidigare utan att straffas så hårt ekonomiskt. Sen har SOK tillgång till många resurspersoner som med deras kunskap och råd kommer bidra. Helt klart väldigt positivt!"


Nya i Topp & Talang
Marcus Madsen, skytte (luftgevär)
Felix Burestedt, badminton
Adam Chartoi, boxning
Johanna Lindborg, brottning
Kalle Berglund, friidrott (1 500 m)
Tilde Johansson, friidrott (längd)
Wictor Petersson, friidrott (kula)
Fanny Roos, friidrott (kula)
David Rumbutis, gymnastik (artistisk)
Robin Hanson, simning
Elvira Öberg, skidskytte
Caijsa Henneman, tennis

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link