Hoppa till sidans innehåll

Isabelle Johansson en halv poäng från EM-final

29 FEB 2020 22:05
Idag avgjordes gevärskyttarnas individuella tävling i EM och i damklassen stod Isabelle Johansson för en stark prestation. Med 627.5 var hon bara 0.5 bakom sista finalplatsen. Isabelle slutade på en meriterande 13:e plats.
  • Uppdaterad: 29 FEB 2020 22:05

Bland våra svenska tävlande på luft-EM stod gevärsskytten Isabelle Johansson för dagens vassaste prestation. Hennes poäng 627.5 var endast 0.5 bakom den åttonde och sista finalplatsen. Det var rena getingboet i toppen så Isabelles poäng placerade henne på en 13:e plats i tävlingen. Isabelle var förstås mycket nöjd med sin insats.
"Självklart lite synd med den sega starten när man ser hur nära det var till final. Men för att vara första seniormästerskapet är jag riktigt nöjd", sa Isabelle efter tävlingen.


Isabelle Johansson var en halv poäng från finalavancemang på EM

Hon framhåller också att framgången på EM kommer sporra träningsmotivationen lite extra när hon kommer hem.
"Man får ju lite bekräftelse på att man gör något rätt. Det har ju alltid varit målet att vara i seniorfinaler, men sen har man ju varit med några år i världscuperna så man har ju tävlat mot dessa skyttar flera gånger innan, så nu vet jag att jag kan vara med och fajtas om jag får till det på rätt tävling", säger en nöjd Isabelle.

Lotten Johansson fanns också med i startfältet, men fick inte riktigt till det i dagens tävling. Med en poäng på 618.2 placerade hon sig på plats 74. 

I herrklassen stod hoppet till Marcus Madsen och Ludvig Wässman. Marcus sköt 624.7 vilket var fyra poäng ifrån en finalplats - men som bara räckte till en 30:e plats, ett resultat han inte var helt nöjd med.   
"Inte alls nöjd faktiskt. Tydliga brister i mitt skytte syntes idag med den förhöjda pressen. Delar av tekniken brast i mindre perioder som gjorde att skotten flög långt ut, hade alldeles för många skott som stack. Inte den runda träffbilden som man vill ha. Men det är egentligen bara att träna vidare på dessa detaljer inför kommande tävlingar", summerar Marcus. 

Ludvig Wässman var strax bakom Marcus på en 39:e plats med poängen 623.5.

Resultat - Luftgevär, damer 

Resultat - Luftgevär, herrar


 

Pistolskyttarna Morgan Johansson och Vendela Sörensson var enda svenska laget i Mixed Teams-klassen. Där sköt Morgan en riktigt stark poäng, 290 av maximala 300.
"Jag hade en riktigt bra dag. Stadigt skytte och personbästa i mix för min del. Helt annan känsla än igår; påslaget jag hade idag var bara positivt och hjälpte mitt fokus, kommenterar en nöjd Morgan.
Men trots pb av Morgan så räckte inte totalpoängen 567 (18x) till vidare avancemang då lagkamraten, Vendela Sörensson, dessvärre hade en lite tyngre dag på banan. 
"Morgan sköt jättebra men jag hade det tufft, även idag. Svårt att lita på mig själv, lite feg och det blev en del dåliga avfyrningar. Men i slutet fick jag ihop det lite bättre, säger Vendela.  

Svensklaget slutade på 28:e plats i mixedtävlingen. För att gå vidare till andra kvalifikationsrundan krävdes idag en poäng på 576 och 20 innertior. 

Resultat - Luftpistol, mixed lag


Vårt framgångsrika viltmålslandslag reste idag hem från Polen med hela åtta medaljer i bagaget. Lagledare Calle Gilljam sammanfattar lagets prestation i årets luft-EM med följande ord: 

"Ett mycket lyckat mästerskap för vår räkning. Vi tog två individuella guld och ett lagguld och ett silver som vi förlorade på mindre centrum, ryssarna hade 46 och vi 44. Dessutom en världsrekordnotering av Jesper Nyberg i mix/blandade lopp. Juniorerna Andreas, Oscar och Albin har gjort ett mycket bra EM. Andreas lyckades ta ett guld och ett brons och laget tog två silver. Vet inte vad mer jag kan säga om Emil Martinsson, Niklas Bergström och Jesper Nyberg som inte har skrivits i någon tappning under min tid som ledare eller under andra ledare på mästerskap. Som lag tillhör dom världseliten och stöttar varandra i våt som torrt." 

 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link