Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

Henrik Jansson nosade på VC-finalplats i Lahti

22 AUG 2019 16:52
Henrik Jansson slutade tia i världscupen i Lahti efter stabilt skytte. Hans resultat på 120 var endast en duva ifrån en särskjutning om finalplats. Marcus Svensson kom på 13:e plats.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2019 16:52

Grundomgången i herrarnas skeet avslutades under torsdagseftermiddagen och Henrik Jansson blev bäste svensk med en tionde placering. Henrik var stabil rakt igenom tävlingen med en 23-serie som sämst. Hans resultat blev 120/125, vilket bara var en duva ifrån särskjutningen om en finalplats. 

"Det här var en utmanande tävling för mig. Jag fick kämpa en del med att se duvorna. Ett utmanande ljus samt bakgrund gjorde att det var lite svårskjutet. Det är alltid retligt att vara en duva kort och visst fanns det duvor att plocka, men alltid svårt att sia om sånt. Men jag lär av denna tävling och laddar om för EM som varit det stora målet under detta år", kommenterar Henrik. 


Henrik Jansson, tia på världscupen i Lahti, Finland

Även Marcus Svensson fanns med framme i täten och lyckades, efter en stark avslutning, klättra till en 13:e plats, en duva bakom Henrik.

"Som vanlig gör våra skeetkillar stabila insatser på den internationella scenen. Denna gång hade vi dock inte marginalerna på vår sida", sammanfattar förbundskapten Jonas Edman och fortsätter:
"Trots lite svårt ljus och mycket hårda duvor fick vi uppleva ett tangerat världsrekord i grundomgången av Luigi Lodde från Italien då han sköt maximala 125 träff. En mycket imponerande prestation speciellt med dessa förutsättningar."

Tyvärr hade Gustav Pettersson en tung tävling och hamnade långt ned i resultatlistan med sina 107 träffar. Med på världscupen här i Lahti var också Henrik Larsson som sköt MQS.

I damklassen, som avslutades igår, slutade Victoria Larsson på plats 38 av 72 startande. Victorias serier; 23, 19, 20, 20, 23 - totalt 105, vittnar om att hennes skytte var lite för ojämnt för att kunna hänga med i tätstriden.  


Det har varit utmanade och växlande väder under tävlingsdagarna här i Lahti vilket avspeglas i de relativt låga resultaten i damklassen där 114 räckte för att nå särskjutning om en finalplats. I grundomgången var Caitlin Connor, USA, bäste skytt med 118 som resultat. I finalen fick amerikanskan dock se sig besegrade av Meng Wei, Kina.

"Nu tar vi nya tag och laddar om inför EM i Lonato (ITA) som startar i början av september", avrundar Jonas Edman. 

Resultat Världscupen i Lahti
Damernas Skeet
Herrarnas skeet

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link