Hoppa till sidans innehåll

Gevärsdamerna säkrade ännu ett lagbrons

26 SEP 2019 17:51
Idag avslutades EM-tävlingarna i italienska Tolmezzo och det svenska damlaget i gevär passade på att ta ännu ett brons med sig hem. Individuellt blev Elin Åhlin bästa svenska med en fjärdeplats i damernas helmatch.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2019 17:51

Damlaget på gevär 300m säkrade idag Sveriges sjunde medalj på årets krut-EM när de tog lagbrons i damernas helmatch. Totalpoängen, 3490, var dock en bra bit bakom silvermedaljörerna Schweiz som noterade 3517 poäng, en poäng sämre än segrande Tyskland. 

Individuellt var Elin bästa svenska för dagen. Hennes poäng 1173 gav en fjärde plats, två poäng ifrån pallplats. 

Jag är nöjd! Kämpade från skott ett in i mål. Bitvis kändes det som kanterna inte var med mig men sånt jämnar ut sig över en hel match. Jag gjorde mitt bästa och det är jag supernöjd med, säger Elin om sin individuella insats. 

Och grattis till ännu ett lagbrons till damlaget. Du själv reser hem med totalt tre EM-medaljer - är det över din förväntan?
- Jätteroligt med ytterligare en lagmedalj. Vi kämpar på bra allihopa och det ger resultat. Personligen har jag aldrig några förväntningar på medaljer innan mästerskap. Jag åker hit med målet att göra mitt bästa och genomföra matcherna på ett bra sätt, vad det sedan leder till utvisar sig, mer kan jag inte göra, förklarar Elin.

Anna Normann kom på tolfte plats med 1164 poäng och Linda Olofsson slutade som nr 13 med 1153 pinnar. Tyskan Jolyn Beer vann guldet på 1181 poäng. 

Kalle Olsson slutade nia med 1179 poäng i herrarnas helmatch på 300m. Norrmannen Simon Clausen vann guldet på 1186 p.
”Kalle gör en bra match på 1179. Tyvärr räcker det inte till pallen idag i den stenhårda konkurrensen. Han hade inte marginalerna på sin sida. Sammanfattningsvis ett riktigt bra EM av samtliga i laget. Bra stämning i laget ger alla bästa möjliga förutsättningar att förbereda sig och prestera maximalt", sammanfattar förbundskaptenen Mats Eriksson.

Resultat EM Bologna/Tolmezzo
Damernas gevär 3x40 - helmatch

Herrarnas gevär 3x40 - helmatch

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link