Hoppa till sidans innehåll

EM-guld för Andreas Bergström och lagsilver till viltmålsjuniorerna

28 FEB 2020 18:56
Viltmålsjunioren Andreas Bergström vann idag Sveriges fjärde guld i årets luft-EM i Wroclaw, Polen. Andreas kunde skjuta hem segern i juniorernas regelbundna lopp efter en oerhört tajt final mot finländaren Aaro Juhani Vuorimaa.
  • Uppdaterad: 28 FEB 2020 18:56

Viltmålsjunioren Andreas Bergström vann idag Sveriges fjärde guld i årets luft-EM i Wroclaw, Polen, när han sköt hem segern i pojkjuniorklassen i regelbundna lopp. Andreas fick en liten dipp i inledningen av de snabba loppen (86 i första serien) men lyckades hålla sig kvar i tätstriden tack vare ett antal starka serier. Med en slutpoäng på 565 kvalificerade han sig till semifinal via en tredjeplats i grundomgången.

I semifinalen ställdes han mot Gor Khachatryan från Armenien, som var två poäng vassare än svensken i grundomgången, men i semifinalen hade Andreas en extra växel att lägga i och kunde slå ut sin armeniske motståndare med 6-2.

I finalen ställdes Andreas mot finländaren Aaro Juhani Vuorimaa. Det blev en oerhört tajt match som länge stod och vägde men här visade Andreas verkligen prov på iskalla nerver när det gällde som mest, och kunde vinna den rafflande finalen med 10-8.
Från fjolårets luft-EM i Osijek hade Andreas ett silver att försvara i denna disciplin men han lyckades alltså uppgradera det till en guldmedalj i år.


Viltmålsjuniorerna: Oscar Eliasson, Andreas Bergström och Albin Martinsson 

Inte nog med det; det blev också ett svenskt silver i lagtävlingen för Andreas och hans lagkamrater Oscar Eliasson och Albin Martinsson, där det svenska laget slutade tvåa efter Ukraina.
Sammanfattningsvis bör det accentueras att vårt viltmålslandslag (juniorer + seniorer) lyckades med konststycket att ta medalj i samtliga discipliner i detta EM, såväl individuellt som i lag – totalt åtta medaljer, varav fyra guld. Mycket imponerande!

Resultat: Viltmål - regebundna lopp, juniorer Vendela Sörensson hade inte sin bästa dag på skjutbanan

Idag klev även våra duktiga pistolseniorer, Morgan Johansson och Vendela Sörensson, in i tävlingen. Vendela fick det inte riktigt att stämma därute och sköt en poäng (560) klart under hennes högsta nivå, som innebar att hon landade en bra bit ned i resultatlistan, närmare bestämt på plats 48. 574 poäng och 18 innertior var det som krävdes i damklassen för att nå final.
”Jag hade en tuff match, med mycket kämpande... mycket nervositet. Jag har så mycket mer poäng i mig, därför känns det extra tufft när jag inte kunde prestera bättre idag”, sammanfattar Vendela sin egna insats i dag.
Bobana Momcilovic Velickovic från Serbien vann guldet i damfinalen.

Resultat: Luftpistol, damer 

På herrsidan fanns förhoppningar om att Morgan Johansson skulle kunna vara med och slåss om de högre placeringarna men trots en helt ok poäng på 572 så fick Morgan nöja sig med en placering långt ifrån de åtta finalplatserna. Siste skytt vidare till final sköt 580 och 19 innertior.  
”Jag började helt ok, men i andra serien började nerverna spöka lite, hade svårt att få iväg skotten och fick ta om mycket. Det fortsatte så in i tredje serien. Därefter sköt jag riktigt bra och fick tillbaka lite av självförtroendet. Jag är nöjd med avslutningen men samtidigt väldigt besviken över att det tog så lång tid för mig att komma in i matchen”, säger Morgan om dagens prestation.

Resultat: Luftpistol, herrar


Under fredagen var det även dags för våra gevärsseniorer att göra entré i mästerskapen då mixade lag-klassen skulle avgöras. Marcus Madsen sköt i lag med Isabelle Johansson och samlade ihop 623.7 poäng som bara räckte till en 28:e plats i tävlingen. För att ta sig vidare till andra kvalifikationsrundan krävdes idag 627.9 poäng. Det andra svenska laget bestod av Ludvig Wässman och Lotten Johansson och de slutade på plats 43 med 618.9 poäng.

Resultat: Luftgevär, mixed lag

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link