Hoppa till sidans innehåll

EM-brons för Linda Olofsson

24 SEP 2019 14:21
Gevärsskytten Linda Olofsson lyckades skjuta hem bronset i damernas 60 skott, 300m liggande. Under gårdagen säkrade Elin Åhlin och Karl Olsson även ett svenskt silver i mixed-klassen.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2019 14:21


Kalle Olsson och Elin Åhlin tvåa på pallen i mixed

Gårdagen bjöd på en rejäl svensk medaljfest i italienska Tolmezzo då våra gevärsskyttar kammade hem tre medaljer och även slog till med ett nytt världsrekord. (Läs mer här). Men medaljskörden slutade inte efter herrlagets guld och damernas brons, för på eftermiddagen tog Elin Åhlin och Kalle Olsson hem silvret i mixedmatchen på 300m liggande. Det var ytterst nära ett guld där med; svensklaget slutade på samma poäng som det segrande schewiziska laget, men drog kortaste strået i den efterföljande särskjutningen (20-18). 
- Ytterligare en riktigt bra prestation av våra skyttar, där båda sköt stabilt på en jämn och hög nivå, summerar förbundskapten Mats Eriksson.

Idag fortsatte kampen om de individuella medaljerna i 300 meters-tävlingarna där förhoppningarna var goda om fler svenska medaljer - och det blev en till. Linda Olofsson säkrade bronset i damklassen efter att skjutit 596 poäng. Guldet gick till brittiskan Seonaid Mcintosh som sköt 599. Anna Normann slutade 7:a (594) och Elin Åhlin blev 11:a (592). Lindas brons är den femte svenska medaljen på detta mästerskap. 

På herrsidan svarade Karl Olsson och Per Sandberg återigen för fina resultat då bägge sköt 598 men denna dag räckte det tyvärr inte till medalj i den stenhårda konkurrensen. Kalle blev femma och Per sexa.
Norrmannen Simon Claussen vann guldet på 599. 

Under gårdagen avslutades även pistoltävlingarna i Bologna med sista klassen; Grovpistol, där Per-Anders Lander deltog som ende svensk. Per-Anders hade problem med en trasig hylsutdragare och fick kämpa för att hålla ihop det. Han slutade på en 30:e plats med 566 poäng.
 - Godkänt skytte av Per-Anders med tanke på de utmaningar som uppstod, kommenterar Lars Palmgren, förbundskapten för pistollaget. 

Resultat EM i Tolmezzo
Damernas gevär - 300m liggande

Herrarnas gevär - 300m liggande


Gevärsdamerna tog lagbrons i 300m liggande. 
Fr.v: Linda Olofsson, Elin Åhlin och Anna Normann

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link