Hoppa till sidans innehåll

Dagens medaljskörd: tre EM-guld, ett silver och ett brons

11 JUL 2019 18:04
Det råder ingen hejd på den blågula medaljfesten! Idag blev Jesper Nyberg och Andreas Bergström Europamästare i viltmålsskytte. Dessutom vann Oscar Eliasson brons i juniorklassen vilket även säkrade ett svenskt lagguld för juniorerna.
  • Uppdaterad: 11 JUL 2019 18:04

Svensk skyttesport är glödhet just nu. Våra landslagsskyttar har den senaste tiden fullkomligt radat upp medaljer i stora internationella mästerskap. 
Idag var det viltmålslagets tur att briljera på skjutbanan.

Jesper Nyberg startade dagens svenska guldfest, när han efter imponerande säkert skytte kunde säkra guldet i herrarnas 50m regelbundna lopp. Segern innbar att Jesper försvarade sitt EM-guld från Baku 2017, i denna gren.

Med sina 592 poäng var Jesper hela tre poäng före ryssarna; Stepanov och Azarenko som sinsemellan fick göra upp om silvret i en särskjutning.  
Jespers guldresultat lyder: 99 - 98 - 99 - 98 -100 - 98. Mästerligt! 
Emil Martinsson låg länge och lurade på en pallplats men avslutade olyckligtvis med en 93-serie som gjorde att han föll ned på en femte plats, en poäng bakom polacken Lucasz Czapla. Den tredje svenske deltagaren i herrarnas seniorklass, Oscar Andersson, slutade på en 16:e plats vilket räckte för att Sverige skulle bli näst bästa nation, efter Ryssland, i lagtävlingen. Med andra ord; svenskt EM-silver i lag. Återväxten inom svenskt viltmålsskytte är god, kanske inte breddmässigt men spetsen finns redan. 19-årige Andreas Bergström har sedan tidigare ett VM-brons från Changwon ifjol och i våras vann han silver på luft-EM i Osijek.  
Alltså; först brons, sen silver... och idag kom äntligen guldet!! Och som grädde på moset fick Andreas dessutom ta emot dubbla guldmedaljer på priscermonin; både individuellt och i lag. 
Med stabila 582 poäng lyckades Andreas hålla undan med en poängs marginal före tysken Kris Grossheim. 
Andeas guldresultat lyder: 100 - 96 - 96 - 94 - 100 - 96.
Som en extra fjäder i hatten kan det tilläggas att Andreas var den ende junioren som sköt 100-serie - och han gjorde det dessutom två gånger! 

En annan mycket lovande viltmålsskytt är Oscar Eliasson. Han visade idag, trots sin unga ålder och ringa rutin från internationella mästerskap, att han besitter ett starkt pannben och iskalla nerver i de avgörande lägena. Oscar säkrade nämligen bronset i juniorklassen, efter en dramatisk särskjutning. Så med både individuella guld och brons var det givetvis inget snack om att även lagguldet skulle gå till Sverige, där även Albin Martinsson ingår i juniorlaget. 

Viltmåls-EM i Ungern
Sius - Resultat och livescoreSkribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link