Hoppa till sidans innehåll

Corona: Viktig information från SvSF:s styrelse

14 MAR 2020 16:25
Förbundets årsmöte blir digitalt - Rekommendationer för årsmöten i distrikten och sektionerna - Våra riktlinjer för tävlingar och andra arrangemang - Allmänna rekommendationer för skytteverksamhet
  • Skapad: 14 MAR 2020 16:25

Förbundets årsmöte blir digitalt
Förbundsstyrelsen har beslutat att genomföra årsmötet genom videokonferens med möjlighet att ansluta via dator eller telefon. Beslutet är fattat med hänsyn till delegaterna på årsmötet och att undvika onödig spridning av coronaviruset.

Mötet blir nedkortat till söndag 17 maj med information och frågestund 9-10:30 och själva årsmötet 11-12. Vänligen avbeställ eventuella resebokningar. Mer detaljerad information kommer senare.

Rekommendationer för årsmöten i distrikten och sektionerna
RF rekommenderar att årsmöten antingen flyttas på framtiden eller genomförs på distans.
Förbundsstyrelsen rekommenderar att årsmötena genomförs helt på distans eller en kombination av fysiskt möte och möjlighet att ansluta via dator eller telefon.
Om ingen i distriktsstyrelsen har tillgång till konferensprogram kan Zoom rekommenderas som kan köpas för c:a 200 SEK (högst 100 anslutna samtidigt) för en månads abonnemang på zoom.us

Tävlingar och andra arrangemang
Följ rekommendationer på https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/ som i sin tur länkar vidare till Folkhälsomyndigheten. I nuläget är det viktigt att göra riskanalyser och att begränsa spridningen så mycket som möjligt dock är det önskvärt att föreningsaktiviteter fortsätter att genomföras men naturligtvis får inga som har symptom delta.

SM/JSM Gevär 10m uppskjutit till hösten 2020
Utifrån rådande omständigheter med Coronaviruset har Förbundsstyrelsen och Gevärssektionen fattat ett gemensamt beslut om att skjuta upp SM/JSM till hösten 2020. SvSF och Gevärssektionen beklagar de dilemman som uppstår, men hoppas också på förståelse för taget beslut. Gevärssektionen råder dessutom alla arrangörer av tävlingar utanför klubbnivå att ställa in alternativt flytta dessa tävlingar till annan tidpunkt.
Baserat på de allmänna råd som folkhälsomyndigheten gått ut med vill Svenska Skyttesportförbundet förmedla följande rekommendationer:  

• Har du minsta förkylningssymtom stanna hemma. Är du symtomfri men din partner, dina barn eller någon du bor tillsammans har förkylningssymptom bör du begränsa dina kontakter med andra så gott det bara går.
Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten
• Har du nyligen kommit hem från en resa, i synnerhet om du besökt ett så kallat riskområde, (ex. Italien, Iran, Österrike, Kina, Sydkorea) vill vi att du med hänsyn till andra, avstår från att delta i tävlingar i minst 14 dagar efter hemkomst. Men ha i åtanke att Coronaviruset nu är utbrett i stora delar av Europa och finns i större delen av världen, så var alltid uppmärksam på ev. symptom. Ta det säkra före det osäkra.  Folkhälsomyndighetens lista över de länder som bedöms som riskområden.


• Var noga med din handhygien: tvätta händerna noga och ofta med tvål och vatten, använd handsprit om det finns tillgängligt. Nys/hosta i armvecket. 

• Försök att hålla minst en armlängds avstånd från folk du träffar. Hitta andra sätt att hälsa än att ta i hand.

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link