Hoppa till sidans innehåll

Blågula medaljhopp i tre stora mästerskap

09 JUL 2019 13:44
Vilken supervecka vi har att se fram emot! Tre stora mästerskap avgörs närmsta dagarna: VM i Skeet för damer, VM i FITASC Sporting och EM i viltmål 50m och i samtliga mästerskap finns goda förhoppningar om svenska medaljer.
  • Uppdaterad: 09 JUL 2019 13:44

Hittills har sommaren bjudit på ett flertal svenska skytteframgångar i stora internationella mästerskap; EM-guld i Compak Sporting (lag), European Games-guld i skeet (Stefan Nilsson), VM-guld i skeet (lag), J-EM-silver Field Target (Lucas Wessman) och EM-brons i Field Target (Fredrik Wessman).  

Och nu laddar vi inför en supervecka med nya blågula medaljchanser när ytterligare tre stora mästerskap ska avgöras under närmsta dagarna.   

VM Lerduva/skeet
Denna vecka avslutas världsmästerskapen i lerduva i italienska Lonato del Garda. Sist ut att tävla är skeetdamerna där Victoria Larsson finns med som enda svenska deltagare. Victoria har hittills i år haft det lite kämpigt att hitta tillbaka till fjolårsäsongens storform, en säsong hon krönte med ett EM-brons. Men Victoria är en oerhört skicklig skeetskytt och en utpräglad tävlingsmänniska och hon kan definitivt gå in i detta mästerskap utan någon som helst press på sina axlar. Så med dom förutsättningarna och lite flyt kan Vickan mycket väl vara en av de sex skyttarna som finns med i slutstriden om medaljerna. 
Damerna skjuter första rundorna idag, tisdag. 
Resultat/live score damernas skeet

VM FITASC Sporting
Årets VM i FITASC avgörs på anrika klubben E.J Churchill Shooting Ground i England 10-13 juli och vi har ett flertal av våra allra främsta sportingskyttar på plats. På damsidan är Rebecka Bergkvist vårt stora medaljhopp. Rebecka tillhör den yppersta världseliten inom denna disciplin och har stått på pallen tre år i följd i detta mästerskap (Guld 2016, silver 2017 och 2018). Vi fick tag på henne via hennes instagram-konto och frågade hur formen känns inför tävlingen. 
"Jag har väldigt svårt att säga vilka förväntningar jag har på mig själv men skyttemässigt känns formen ungefär som tidigare år. Det är ju många fler än jag som vill skjuta om medaljerna så jag ska försöka hålla huvudet kallt och göra mitt allra bästa så får vi se hur långt det räcker. Time will tell. Det ska i alla fall bli väldigt kul.

På herrsidan har vi officiellt skickat ett team med fyra svenska skyttar; Fredrik Malmström, Jim Forsberg, Patrik Nilsson och Richard Berg. 
"Formen känns bra och förväntningarna på bra banor under VM är stora. Vi är ett härligt gäng som först var på Irland ihop och nu i England." skriver Fredrik Malmström i ett meddelande till oss. 

Dessutom har ett flertal svenska sportingskyttar anmält sig till årets VM på eget initativ vilket förstås är väldigt glädjande att se så många med ett hängivet engagemang för sportingskytte. 
Mer info om VM i FITASC

EM i Viltmål 50m
Ungerska Gyenesdiás står som värd för årets "krut-EM" i viltmål, 50m distans. Självfallet har vi skickat dit våra allra bästa viltmålsskyttar. Landslagsledare Calle Gilljam intygar, via Facebook Messenger, att stämningen i truppen är mycket god inför tävlingsstarten imorgon, onsdag. 
"Vi förväntar oss att ta minst två medaljer här. Det är dock svårt att säga om det blir i regelbundna eller mix. Det är ett mycket bra startfält här", skriver Calle Gilljam.  
Mer info om Viltmåls EM här 

 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link