Hoppa till sidans innehåll

Årets sista föreningsträffar genomförda

17 NOV 2019 13:15
Under året har det varit en del föreningsträffar i våra distrikt runtom i landet. Nu har de två sista genomförts och vår föreningsutvecklare, Alexander Carlsson, har varit på plats på båda.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2019 13:15

Först ut sista helgen i oktober var Jämtland-Härjedalens distrikt. På plats denna lördag var 16 tappra eldsjälar som vill se skyttet i sitt distrikt utvecklas. Dagen administrerades av föreningsutvecklare Alexander Carlsson som tillsammans med Örjan Eriksson från SISU såg till att fokus låg på nutid och framtid i diskussionerna.

Innan dagen började på allvar fick deltagarna svara berätta digitalt vad de hade för förväntningar på dagen. Det resulterade i följande ordmoln:


Klicka här för att förstora bilden

När dagen summerades så kunde det konstateras att deltagarna hade fått en hel del av dessa förväntningar uppfyllda. Diskussionerna kring framtiden och idrottens strategiska mål mot 2025 blev nyttiga och framförallt kände deltagarna att nyttan i förenings- och grenutbyte kommer göra gott för framtida planering. Detta gav ringar på vattnet och de flesta tyckte att detta var ett forum de vill se återkomma inom kort.I Norrbotten blev det en heldag i skyttets favör
Två veckor senare, den 9 november, var det Norrbottens tur. Här bjöd distriktsstyrelsen in till en föreningsträff på dagen med efterföljande gala på kvällen.

Dagen inleddes således med en träff där 45 personer från i stort sett alla Norrbottens större byar hade tagit sig. Ända från Kiruna ner till Piteå, med en extragäst från Umeå. 60 mil (!) skiljer alltså den nordligaste från den sydligaste deltagaren. Avståndet i länet är en sådan sak man ser som en utmaning för skyttet. Föreningsutvecklare Alexander berättade om vad som var på gång i förbundet och efter det tog Anne Meriläinen vid och berättade om hur de lokala föreningarna kan samarbeta med Sisu och Norrbottens Idrottsförbund. Även vice ordförande i SvSF, Tomas Skarpsvärd, fick några minuter där han talade om förbundets roll och möjligheter som Frivillig Försvarsorganisation. Träffen avslutades med tankar och diskussioner på hur distriktets skytteverksamhet kan förbättras.

Skyttegala i Norrlands Skytteförbund

När mörkret sedan lagt sig över Boden och Western Farm, slogs portarna upp för gala. Det var tre år sedan sist, och många har sedan dess efterfrågat denna happening. Utvecklingen och det spridda ordet var ett faktum då deltagarantalet nästan dubblats till 170 personer från förra gången galan anordnades. Och alla som var med fick se en show som bjöd på musik, skratt och god mat. Det bjöds på trerätters och uppträdande med livemusik och dans samt en tillhörande medaljceremoni. Guldmedaljer, silvermedaljer samt ”annan valör”-medalj delades ut, men störst fokus fick Donald Johansson då han, överraskande nog, fick ta emot Stora Skyttars Märke. Detta då han bland annat tagit hem 20 individuella SM-guld under sin karriär som aktiv skytt.

Donald Johansson tilldelas Stora Skyttars Märke 2019
Donald Johansson fick ta emot Stora Skyttars Märke på skyttegalan i Boden. Foto: Anna Grönlund

Så stort tack till styrelsen i Norrbottens Skyttesport samt Western Farm för en mycket trevlig och välordnad kväll.

Skribent: Alexander Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link