Hoppa till sidans innehåll

Ansök om Idrottslyftet för projekt med jämställdhet och inkludering i din förening

08 AUG 2019 09:13
Som ni säkert redan vet ligger ansökan för utbildning öppen sedan årsskiftet. Men sedan den 1 augusti går det även att ansöka för bidrag gällande jämställdhet och inkludering för andra gången i år.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2019 09:13

Idrottslyftet är en satsning på svensk idrott för unga. Alla föreningar inom Svenska Skyttesportförbundet kan ansöka om medel för att genomföra ett projekt. Idrottslyftets syfte är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

JÄMSTÄLLDHET OCH INKLUDERING
Svensk idrott gör en satsning mot 2025 där vi ska erbjuda en idrott för all, hela livet. I och med detta har idrotten tagit fram fem utvecklingsresor. Jämställdhet och inkludering är två av dem. Så har ni ett projekt där ni vill satsa mot en mer jämställd verksamhet, eller inkludera flera, tveka inte att ansök!

Kom ihåg att projektet ska gå utanför ordinarie verksamhet, men effektmålet ska bli att det i slutändan gynnar verksamheten till att bli mer jämställd och inkluderad.

Hur görs ansökan?
Ansökan till projekten görs via ett formulär i Idrottslyftsmodulen som finns på föreningens sida i IdrottOnline. En medlem med inloggningsuppgifter kan fylla i ansökan, men endast ordförande, kassör eller idrottslyftsansvarig kan skicka in den. Därför måste dessa tre personer vara registrerade i systemet med respektive roll. Ansökningstiden är den 1 augusti - 31 augusti 2019. Efter bearbetning av samtliga ansökningar kommer medlen att fördelas. Samtliga ansökningar kommer att besvaras oavsett utfall. 

Läs mer om hur du ansöker här.

Vad ska ansökan innehålla?
I ansökan beskriver ni projektet, vad bidraget ska användas till samt vad ni förväntar er av projektet. Observera att ett projekt inte bara kan innehålla inköp av utrustning utan detta måste vara kopplat till en aktivitet som sker i föreningens regi.

Vilka bestämmelser finns det?
Allt arbete ska utgå från ett jämställdhets- och ett jämlikhetsperspektiv och genomsyras av riktlinjerna i Idrotten Vill och barnrättskonventionen. 
Vill ni läsa mer om detta hittar ni information här.

Läs även om idrottsrörelsens Strategi 2025 här

Idrottslyftet riktas mot barn och ungdomar i åldern 7-25 år. 
Ni kan söka för projekt som utförs inom perioden 1 januari – 31 december 2019.

Föreningen ska ha skickat in årsrapporten och betalt årsavgift till SvSF och distriktet.

Ansökan måste göras i Idrottslyftsmodulen i IdrottOnline.
Återrapportering av projektet måste ske och den ska göras i IdrottOnline. 

Föreningen måste redovisa LOK-stöd som påvisar utökad aktivitet under eller som en följd av projektet. 

Föreningen måste skriva om projektet i föreningens verksamhetsberättelse. 

Föreningen kan bli återbetalningsskyldig om: projektet inte genomförs enligt plan, kvitton eller annan ekonomisk redovisning inte lämnas in eller återrapporteringen inte genomförs.

Tidigare projekt måste vara redovisade för att föreningen ska kunna få ett nytt bidrag.

Vad händer om projektet beviljas medel?
Bidrag till utbildning kan betalas ut innan utbildningen genomförs. Önskas detta kontaktar ni kansliet efter beviljandet. Annars betalas bidraget ut efter ekonomisk redovisning.

Bidrag avseende utrustning utbetalas när föreningen skickat in en offert eller en faktura. Bidraget kan alltså betalas ut innan själva inköpet. Bidrag betalas ut till det föreningskonto som står angivet i IdrottOnline och kan aldrig överstiga de faktiska kostnaderna för projektet. 

För utrustning kommer ett treårigt avtal att skrivas. Syftet med detta avtal är att föreningen inte kan sälja materialet vidare under denna tid utan medgivande från SvSF. Efter avslutat projekt avrapporteras det med en ekonomisk redovisning innehållande faktura med bifogat kontoutdrag på utbetalningen eller kvitto. 
En skriftlig återrapport görs i IdrottOnline efter projektets slut, dock senast den 31 december 2019.

 

Kontakta vår Föreningsutvecklare för mer information:

Alexander Carlsson
08 - 699 63 75
This is a mailto link

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link