Hoppa till sidans innehåll

Ännu en föreningsträff till handlingarna

07 OKT 2019 15:00
I helgen var det åter dags för en föreningsträff för ett distrikt ute i landet. Denna gång var det Småland som bjudit in till träff med sina föreningar för att diskutera samarbete och utveckling.
  • Skapad: 07 OKT 2019 15:00

Klockan 10.00 lördagen den 5 oktober stod dörrarna öppna på Hotel Royal Corner i Växjö för alla Smålands skytteföreningar. Intresset var lite glest; endast 15 av 140 föreningar var närvarande. Men det kan bero på att det var en lördag i ett stort län under aktiv säsong. Inom det ideella får vi vara glada för de som tar sig tiden. Och alla 24 deltagare som var med var engagerade och nöjda med träffen, så förhoppningsvis ger det ringar på vattnet för andra föreningar framöver.

Träffen präglades av diskussioner kring samarbete. Sisu Småland var på plats genom Marcus Johansson som berättade vilka fördelar man som förening kan ha genom att ha kontakt med sin idrottskonsulent på orten. Alla föreningar inom Riksidrottsförbundet har en kontaktperson som man kan skapa samarbete med, och få ut mycket utveckling och utbildning genom.

Även denna gång var SvSF:s föreningsutvecklare, Alexander Carlsson, på plats med information kring vad som händer inom förbundet. Det blev nyttig feedback främst kring den digitaliseringsresa som pågår som han tar med sig tillbaka till kansliet i Stockholm.

Känslan efteråt var att att alla närvarande uppskattar träffen som innebär lite gränsöverskridning genom alla grenar som vi har inom förbundet. Vi är samarbetsvilliga, men inte alltid helt insatta kring hur andra föreningar och grenar arbetar. Dan Ericsson och Kattis Andersson från Smålands Skyttesportförbund var de som höll i trådarna under dagen, och ska ha en stor eloge för de diskussioner de fick igång och träffen de bjudit in till. Förhoppningsvis leder detta till återkommande träff och med ett ännu större intresse och engagemang nästa gång!

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link