Hoppa till sidans innehåll

Angående SvSF:s remissvar om reglering av vapenmagasin

22 AUG 2019 10:13
Under onsdagen den 21 augusti hörde många personer av sig till förbundet via epost och sociala medier med frågor och kommentarer avseende inlämnat remissvar om reglering av vapenmagasin. SvSF väljer att besvara frågor och kommentarer via denna nyhet.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2019 10:13

Svenska Skyttesportförbundet lämnade i oktober 2018 in sitt remissvar avseende implementeringen av EU-direktivet i svensk lagstiftning. Justitiedepartementet skrev därefter ett förslag på ändringar i vapenlagen som remitterades till lagrådet. Lagrådet hade kommentarer som Justitiedepartementet införde i lagförslaget.

På vägen uppmärksammades det att skrivningen i 7a§ i 1 kap. vapenlagen innefattade alla typer av stora magasin, inklusive de för kantantänd ammunition. En promemoria om ändring av denna paragraf har därefter remitterats ut av Justitiedepartementet.

Remissen berör endast promemorian om ändringen av 7a§ i 1 kap. VL, där det tidigare stod att alla stora magasin inklusive de med kantantänd ammunition skulle regleras. Sedan har Justitiedepartementet lagt till en reglering av stora magasin till manuellt repeterade vapen, vilket vi motsätter oss. Generellt berör en reglering av stora magasin inte vår verksamhet.

SvSF har i sitt remissvar endast sagt att vi tillstyrker ändringen i paragrafen, dvs. att magasin med kantantänd ammunition inte regleras, samt att vi avstyrker att stora magasin till manuellt repeterade vapen regleras.

Avseende de kommentarer som kommit in avseende första stycket så har SvSF aldrig påstått att vi ensamma företräder samtliga sportskyttar i Sverige, utan att vi gemensamt med övriga auktoriserade förbund företräder en stor del av skyttesverige.

Reglering av vapenmagasin 

SvSF:s Remissvar 

Skribent: Patrik Johansson
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link