Hoppa till sidans innehåll

A4 Skytteförening plockade skräp och tjänade pengar

25 OKT 2019 09:59
En helg i mitten av augusti var A4 Skytteförening med och plockade skräp utmed Indalsälven tillsammans med Städa Sverige och Björn Ferry. En gedigen miljöinsats som dessutom gav klirr i klubbkassan till skytteföreningen.
  • Skapad: 25 OKT 2019 09:59

Svenska Skyttesportförbundet är ett av 43 medlemsförbund i idrottens miljöorganisation Städa Sverige. Varje år ges hundratals idrottsföreningar uppdrag att städa sin närmiljö i Städa Sveriges projekt, för en ersättning till klubben. När Städa Sveriges och Fortums projekt Älvstädningen kom till Östersund i mitten av augusti, var A4 Skytteförening en av de medverkande föreningarna. Tillsammans med andra föreningar och Städa Sveriges ambassadör Björn Ferry städade man bort tonvis med skräp från älvkanten.

Roligt att städa
Det här var första gången som A4 Skytteförening var med i en av Städa Sveriges insatser.
- Det är roligt att hitta saker. Halvfyllda alkoholflaskor är nog det mest intressanta så här långt, säger Björn Rubensson.
- Jag blev sur när jag hörde att vi skulle plocka skräp, men det blev ändring på det när jag väl kom hit. Det är mycket roligare än vad jag trodde, säger Nike Persson innan han dyker in i en buske med sikte på ett skräp.


Nike Persson tyckte att det var roligt att städa och 
tjäna pengar till klubben.


Skräpet blir till luftpistoler
Både Björn och Nike är några av föreningens unga pistolskyttar och för deras gemensamma insats får föreningen en ersättning om några tusen till klubbkassan. En välkommen ersättning.
- Vi har en rätt stor ungdomsverksamhet, men tyvärr en rätt ålderstigen utrustning, det vill säga gamla luftvapen som är slitna. Så det mesta av denna ersättning kommer att gå till inköp av en ny luftpistol, säger klubbens sekreterare Kerstin Anderstig Arntson.

Vill vara med igen
Nu när föreningen premiärstädat, så har de också förhoppningar om fler städuppdrag.
- Det kommer vi att jobba för – för medvetenheten ökar om detta både bland ungdomarna och oss vuxna! Vi vill visa att vi bryr oss om miljön, säger Kerstin.

Under året har bland annat också Köla Skytteförening och Bälinge-Jumkil Skytteförening städat med Städa Sverige. Förhoppningsvis vill än fler skytteföreningar vara med 2020.
- Vi välkomnar föreningar från alla idrotter att ansöka om städuppdrag, men vi tycker att det är extra roligt att kunna ge uppdrag till våra medlemsförbunds föreningar. Därför hoppas vi att fler skytteföreningar ansöker om att få vara med i våra miljöprojekt, säger projektledaren Linnéa Grahn.

Vill ni också städa och tjäna pengar?
Vill din förening göra en insats för miljön och samtidigt tjäna pengar till verksamheten? Läs mer om Städa Sverige på www.stadasverige.se och anmäl ert intresse redan i dag på www.stadasverige.se/intresseanmalan - för er chans till städuppdrag år 2020.


Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link