Hoppa till sidans innehåll

Victoria missade VC-finalen i Nicosia

07 MAR 2020 15:16
Efter en lovande inledning låg Victoria Larsson bra till för en finalplats i damernas skeet på världscupen i Nicosia, Cypern. Men några bommar i sista serien gjorde att hon missade finalchansen.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2020 15:16

Efter första dagens tre avverkade serier placerade sig Victoria Larsson på en sjunde plats i damernas startfält. Med 70 träffar utav maximala 75 och ett stabilt skytte överlag: 23-25-22. En finalplats var i allra högta grad inom räckhåll. 

Dag 2 började också bra med en 24-serie och Victoria höll jämna steg med topp-6. 
Dessvärre fick hon inte till det i sista serien och bommade tre duvor vilket resulterade i att hon blev omsprungen på mållinjen av ett flertal skyttar. 
Det blev till sist en 14:e plats och 116 i resultat. 
- Victoria är missnöjd med 116, hon känner att hon kan bättre och har mer att ge. Men för att sätta hennes prestation här i lite perspektiv så hade 116 varit ett resultat hon varit nöjd med för ett år sen, kommenterar förbundskapten Jonas Edman och fortsätter: "Det märks tydligt att Victoria tränat på bra under försäsongen; hon har förbättrat sin teknik och känns säkrare i sitt skytte". 

Resultat VC Nicosia - Skeet Damer

Jonas Edman berättar även att Coronavirusets utbredning runt om i världen har påverkat den pågående VC-tävlingen på Cypern.  
- Vad gäller Corona, så saknas en del nationer på denna tävling, som valt att inte åka hit av olika anledningar. Även USA har valt att inte skicka sina skyttar hit men det beror på att de håller sina egna Olympic tryouts på hemmaplan under denna period. Så det är något mindre startfält i klasserna här än det brukar vara på årets första VC-tävling, men jag får nog ändå säga att konkurrensen här är tuff. 

Stor respekt för Coronaviruset 
Utöver detta så är respekten för Coronaviruset smittsamhet märkbar även på skjutbanan. 
- Det står utställt doseringsflaskor med handsprit lite överallt här. Och skyttarna har anammat en ny hälsningfras hämtad från Kina, där man dunkar skosulorna mot varann i stället för att, som tradionellt, skaka hand. Det är generellt färre kramar och kindpussar som annars brukar vara vanligt förekommande i sådana här sammanhang, och folk håller i allmänhet ett något större avstånd till varandra. Men arrangörerna här är tacksamma för att så många ändå är på plats och tävlingen kan genomföras på bästa möjliga vis under rådande omständigheter, berättar Jonas Edman.  

Osäkerhet kring tävlingssäsongen
På tal om Coronaviruset så har ISSF i veckan beslutat att inga rankingpoäng kommer delas ut i den nästkommande världscuptävlingen i New Delhi, Indien.  Arrangörerna har då svarat med en ansökan om att få skjuta upp tävlingen. 
Läs mer om det här. 
 
- Just nu är det mycket som känns osäkert kring denna tävlingssäsong pga Coronaviruset. Det florerar mycket rykten och spekulationer kring allt internationellt tävlande. Vi håller oss uppdaterade men sitter lugnt i båten tills vi har mer tillförlitlig information att gå på, meddelar Jonas Edman. 

Tråkigt besked från Henrik Jansson
För svensk del fortsätter världscuptävlingen på tisdag då våra skeetherrar gör entre i tävlingen. Tyvärr inkom ett tråkigt besked under natten. 
- Henrik meddelade att han har blivit magsjuk och måste dra sig ur tävlingen. verkligen jättetrist, men Marcus (Svensson) och Stefan (Nilsson) kommer delta som planerat och har tränat på bra under försäsongen och verkar vara i fin form, säger Jonas Edman. 
 
Herrarnas trap startar på onsdagen och där finns Håkan Dahlby med i startfältet. 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link