Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

Sverige vann lag-guld i VM

06 JUL 2019 15:52
Vårt herrlandslag i skeet tog hem VM-guldet i lagtävlingen.Tillsammans sköt killarna ihop 365 av 375 poäng. Tyvärr lyckades ingen av dem nå final i den individuella tävlingen. Marcus Svensson blev bäste svensk med en 9:e plats.
  • Uppdaterad: 06 JUL 2019 15:52

Herrlandslaget i skeet säkrade guldet i lagtävlingen. Samtliga tre svenskar har svarat för högklassigt skytte under dessa två dagar. Tillsammans sköt de ihop 365 av 375 poäng, tvåa blev Cypern på 364. Tyvärr lyckades ingen av våra skeetskyttar nå final i den individuella tävlingen; Marcus Svensson slutade 9:a (122), Stefan Nilsson 11:a (122) och Henrik Jansson kom på en 18:e plats (121). Alla tre slutade alltså topp 20 i årets världsmästerskap!

- Grabbarna har gjort en fantastisk tävling i ganska krävande förhållanden, både idag och igår har det varit tryckande värme. Igår blåste det dessutom ganska mycket vilket påverkade hur duvorna flög, berättar förbundskapten Jonas Edman.

Att lilla Sverige har tre skyttar på den här nivån i en idrottsgren där konkurrensen är, minst sagt, stenhård är förstås oerhört glädjande och Jonas Edman vill framförallt betona vikten av att killarna går in och visar sådan stark mental kapacitet i ett stort mästerskap.  
"Hela laget visar en imponerade mental styrka och moral; Stefan är i grym form och vi vet vad han kan göra men att både Henrik och Marcus går in och avslutar tävlingen med varsin 25-serie när de vet att de måste skjuta bra visar styrka. Att alla tre skjuter bra på samma tävling och är så pass högt upp i resultatlistan som vi är visar vilken fantastisk skeetnation vi är", konstaterar Jonas och fortsätter: "Det är bara otur att vi inte har någon skytt i finalen. Normalt räcker 122 för särskjutning till final, vilket både Marcus och Stefan hade, men tyvärr räckte inte detta resultat på detta mästerskap. Jag är sjukt stolt över den insats som grabbarna har gjort här på VM", säger Jonas Edman. 

RESULTAT - VM i Lerduva, Lonato
Skeet - Herrar lag
Skeet - Herrar 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link