Hoppa till sidans innehåll

Information


Skyttesporten är en i världen utbredd idrotter och den utövas i många länder, varav 150 är organiserade i International Shooting Sport Federation, ISSF.


Skytte har funnits med i det olympiska programmet sen Aten 1896 och Sverige är en framgångsrik nation med mängder av OS-, VM- och EM-medaljer.

 

Vad är Svenska Skyttesportförbundet?

Svenska Skyttesportförbundet, SvSF är en sammanslagning av Svenska Sportskytteförbundet, Frivilliga Skytterörelsen och Skytterörelsens Ungdomsorganisation. SvSF är medlem i Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska Kommittén och Europeiska och Internationella Skytteförbunden och är samtidigt även en frivillig försvarsorganisation. SvSF har cirka 100 000 medlemmar i drygt 1000 föreningar.

Verksamhetsidé för SvSF:
- Vi arbetar för skyttet som en idrott, med samhällsansvar där alla kan delta på sina villkor.
- Vi verkar för skytte som en stor och populär breddidrott med en framgångsrik elit.
- Vi tillvaratar olika grenars intressen varvid stor variation ska råda.

 

Värdegrund för SvSF:
- Gemenskap
- Ansvar
- Rättvisa
- Demokrati
- Jämlikhet


Vad och hur SvSF vill bedriva sin verksamhet finns formulerat i dokumentet Skyttesporten Vill 

Alla kan vara med

Skytte är en sport där de fysiska och mentala förutsättningarna är lika för alla. Visst är egenskaper som lugn, harmoni och koncentrationsförmåga bra att ha, men stark vilja, envishet och ett brinnande intresse är kanske ännu viktigare för att ha roligt och för att lyckas på skjutbanan.

Skyttesporten är en idrott där var och en kan hitta sin favoritgren, gevär, pistol, lerduvor eller viltmål. Redan från tidig skolålder kan tjejer och killar börja med luftpistol- eller luftgevärsskytte sittande med stöd och någon övre åldersgräns finns inte. Det spelar heller ingen roll om man är man eller kvinna.

Inom handikappidrotten är de svenska skyttarna mycket framgångsrika internationellt och det finns drygt 60 föreningar som bedriver handikappskytte för rörelsehindrade, utvecklingsstörda och synskadade. Just därför är skytte en av få idrotter där man kan tävla mot varandra på samma villkor - killar och tjejer, ung som gammal, handikappad eller ej, elit mot motionär.  

 

 

Förbundets organisation

 

Struktur

Uppdaterad: 13 JUN 2018 16:09 Skribent: Josefin Warg

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...