Hoppa till sidans innehåll

Skyttekort


skyttekort 2012 fram

Skyttekortet är en grundläggande skytteutbildning för medlemmar i Svenska Skyttesportförbundet. Vid tävlingsdeltagande krävs att skyttar inom samtliga grenarna innehar skyttekortet från och med det år man fyller 15 år. Provet får avläggas från och med det år man fyller 13 år.

Utbildningen kan med fördel genomföras som studiecirkel och anordnas av föreningen i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Möjligheten finns även att genomföra utbildningen i kursform.

När utbildningsdelen är klar genomförs en examination som består av en teoretisk och en praktisk del. För detta finns särskilda examinatorer i varje distrikt.

Det finns prov för field target, gevär, kpist, lerduva, pistol och viltmål. Utbildningsmaterialet finns att ladda hem digitalt via denna länk. Det finns också att beställa i tryckt upplaga. Observera att utbildningsmaterialet för gevär även gäller för field target.

Efter godkänd examination tilldelas man, under tiden att provet skickas in för registrering i det centrala registret, ett ”Tillfälligt Skyttekort”. Detta gäller cirka en månad från provtillfället.

Provavgiften är 50 kr och du betalar den via SvSF:s tävlingskalender. Kalendern kommer du till genom att klicka här. Logga in i kalendern och klickar sedan på den inloggades namn uppe i listen. Klicka därefter på fliken Licenser och genomför köpet. Om du önskar få ett fysiskt kort (valfritt från och med 2017) beställer du ett sådant för 50 kr. Här kan du läsa mer om hur du beställer ditt skyttekort.

Föreningsadministratörer kan betala provavgiften för föreningens medlemmar, övriga kan betala avgiften för sig själv. Betalning av skyttekortsavgifter som görs i tävlingskalendern paras ihop med det till kansliet inskickade provet innan det godkänns.

För att skyttekortet ska kunna utfärdas måste skytten finnas med i föreningens medlemsregister i IdrottOnline.

Du som önskar ha tävlingslicens i pistol behöver inte ta SvSF:s skyttekort om du redan har pistolskyttekort via Svenska Pistolskytteförbundet. Men vi behöver se att du har skyttekortet, så skicka därför en bild av kortet till oss via mail eller post, i samband med att du ansöker om tävlingslicens.

Förlorat skyttekort

Skulle det fysiska kortet av någon anledning gå förlorat kan ett ersättningskort skrivas ut mot en avgift på 50 kr.

Frågor?

Kontakta en av våra examinatorer för mer information eller fråga på skjutbanan.

Lista på examinatorer:
Lista med samtliga, av SDF godkända, examinatörer i Gevär, Field Target, Kpist, Lerduva, Pistol och Viltmål. Klicka på raden nedan.

Lista över samtliga Examinatorer

Uppdaterad: 2017-03-20 15:30
Skribent: Sussie Svedlund

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

Webbutik

sport och funktion banner


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt

3M_Peltor_190x114

 StadaSverige190x85

 

Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link