Hoppa till sidans innehåll

Föreningstränare pistol

Vill du utveckla dig som tränare i din förening? Jobba mer planerat, målinriktat och med mer kunskap om skjutteknik för att kunna förbereda skyttar inför tävlingar. Då ska du fortsätta att läsa denna inbjudan till en spännande utbildningshelg i Öckerö Skyttecenter den 7-8 april.  Utbildningen startar på lördagen kl. 09.00 och avslutas kl. 17.00 på söndagen. Föreningstränarutbildningen genomförs utifrån Svenska Skyttesportförbundets utbildningsstrategi. Du behöver inte ha någon förkunskap, men det är en fördel om du har gått biträdande föreningstränarutbildningen eller har en viss erfarenhet kring grunderna i Skyttesport.


Föreningstränarutbildningen är indelad i två allmänna pass om ledarskap och träningslära. Därefter följer grenspecifika pass med både teoretiska och praktiska inslag. Efter helgen har du fått med dig kunskap om träningsstadier, träningsplanering, mål, tränarinriktad organisationskunskap, skjutteknik, skjutställningar, utrustning och regler. Du ska efter avslutad kurs kunna utveckla träningen för skyttarna i din förening.

Anmälan görs via epost till This is a mailto link senast den 1 april. Kostnaden för kursen är 600 kr.

Studiematerialet ingår i kursen och delas ut på plats, men om du vill titta på det innan kursen hittar du det genom att klicka här.
Observera att du behöver ha med dig träningskläder till kursen.

Kursledare: Lars Erik Bjuhr & Lars Palmgren
 

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link