Hoppa till sidans innehåll

Rapport från SM Viltmål 2014

24 JUL 2014 08:35
Nu har jag äntligen fått lite tid till övers för att snabbt sammanfatta helgen 10-13 juli, Klockan är nu 00.34 i skrivande stund så ni får ha överseende med felstavningar och eventuella småfel. Men jag ska göra så gott jag kan.
  • Skapad: 24 JUL 2014 08:35

I slutet av vecka 28 så gick årets upplaga utav kulkombinations SM av stapeln i det skånska Osby. Det är en fin och fridfull liten by ”i mina mått mätta”. Kebaben som serverades på det mest centrala gatuköket är av sådan rang så den kliver utan tvekan upp på dem fem bästa kebabtallrikarna som jag ätit.

 

Nog om mat och tom prat! Vi var ju här för att tävla. En kort sammanfattning av det hela lyder: SM I Kulkombination innefattar 6 stycken grenar. Alltså kombinationer på både 80 meter älg och 50 meter gris. Man tävlar 3 dagar, 2 grenar per dag.

 

I år så satt Emil Martinsson käppen i hjulen för alla deltagare och kunde titulera sig som SVENSK MÄSTARE i samtliga grenar. En otrolig uppvisning av kyla, aggressivitet, kontroll och enorm vilja! Under Lördagens Regelbundna lopp så slog han till med 596 poäng av 600 möjliga. Det är en uppvisning av stor rang och otroligt imponerande. Lite i skuggan av Emils herre jösses serie så fan vi Niklas Bergström och Rickard Johansson några poäng efter.

 

Någon som vi seniorer verkligen får se upp med är Jesper Nyberg ifrån Hylte. Han har fått en raketstart på karriären inom viltmål och skjuter skyhöga resultat som sista års Junior. Jesper är nu uttagen till VM i Granada och kommer skjuta 50 meter där. Håller Jesper samma klass som i Osby så kommer han bli svårstoppad! Jesper dunkade in 580 poäng av 600 på dem regelbundna loppen och ett otroligt fint resultat på 391p på blandloppen. 391 poäng hade räckt för särskjutning om guldet mot Emil och Rickard om Jesper inte hade ställt upp i Juniorklassen. I dem grenarna där juniorerna inte får SM Tecken så ställde Nyberg upp i Seniorklassen och gav alla utom Martinsson juniorstryk i någon utav grenarna.

 

Totalt så dök det upp ett dussin antal skyttar från alla möjliga delar av landet. Tyvärr så var det lite mindre än vad vi hade kunna hoppas på. Med så fina banor och arrangemang så hade man kunna hoppats på att några fler hade dykt upp. Men det blev en kanon tävling trots knapert startfält. 

 

Det delades även ut lite andra priser under vistelsen i Osby, Bland annat så fick Rickard Johansson ta emot Stora Grabbars Märke, snabbt sammanfattat betyder det att man får en utmärkelse om man som senior tar mer än 6 stycken SM Guld. Även Lennart Tuvesson fick ta emot ett speciellt pris som inte går av för hackor. Lennart tog emot ett pris som tack för lång och trogen tjänst inom viltmål och skytte.

Lennart

 

Jag skulle vilja avsluta denna text med att tacka Lennart Tuvesson och hela konkarongen som hjälp till för att vi fick möjligheten att komma och skjuta ett SM i år. Nu är det VM i Granada som väntar för Emil Martinsson, Niklas Bergström, Rickard Johansson & Jesper Nyberg. Det går även ryckten om att ett träningsläger planeras att hållas i Eskilstuna/Västerås på 10 meter och 50 meter. Men håll ögon och öron öppna när datum och liknande saker faller in.

 

Text: Rickard Johansson

Skribent: Rickard Johansson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
Starttjugan betalas in på
bankgiro: 834-7718.
Ange Starttjugan Viltmål.
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link