Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot Polen vid EYL

2017-10-20 21:31
Den fösta matchen vid European Youth League i Osijek i Kroatien gav en förlust mot Polen med 6-18. I morgon väntar matcher mot Lettland och Tjeckien.
  • Uppdaterad: 2017-10-20 21:34

Polen var mycket starka och det blev aldrig någon riktig match efter att Polen inledde med att ta alla poängen i första serien, i andra blev det jämnt 3-3, sedan ny förlust med 0-6 och avslutande serien blev också jämna 3-3, siffrorna slutade med 6 föe Sverige och 18 för Polen.

EYL är en lagtävling där skyttarna rankas och ettorna möter varandra, tvåorna möts och treorna möts och skjuter om poäng till laget vid varje serie, vunnen serie ger två poäng till laget och vid lika resultat blir det en poäng till vardera lag.

Martin Sörensen (Älvdalens PK) var rankad etta och mötte Kasper Jurasz, Martin hade serierna 90, 92, 92 och 89 medan polacken hade 94, 95, 95 och 96. Det innebar att polacken tog alla poängen.

Pernilla Lander Nordin (Kungliga Värmlands regementes Skf) var rankad tvåa och mötte Tommasz Piwowarski. Pernilla hade serierna 89, 92, 90 och avslutade med 95. Tommasz sköt serierna 90, 92, 93 och 95 vilket gav två serier med lika och Pernilla fick med sig två poäng. Jobbigaste tappet var i första serien där Pernilla avslutade med ett dåligt skott som gav polsk poängvinst med endast en poäng. Pernilla sköt bra i sista serien och den tar sig med sig till i morgon.

Isac Ahlqvist (Lönsboda PSK) ställdes i mötet mot Weronika Paszek och de delade poängen 4-4. Isac sköt serierna 90, 92, 90 och 94 medan Weronika hade 96, 91,91 och 90. Isac hade perioder med några åttor som tog hårt, men han var bra på att komma tillbaka och skjuta bra tior som gjorde att det ändå blev jämnt. Weronika hade tvärtom lite motigt i slutet som gjorde att det var spännande att följa deras match.

Våra skyttar tar med sig lärdomar från idag, främst för alla tre att vara mera aktiva till skott och även bättra på både uppföljning och fokus på kornet.

I morgon klockan 09.00 börjar matchen mot Lettland och klockan 14.00 startar match mot Tjeckien. Tjecken vann matchen mot Lettland med 16-8 så det ser ut att bli två tuffa matcher.

Vill ni följa matcherna så går det genom följande länk:

http://eyl2017final.osijek1784.hr/Default.aspx 

Det finns även en vidolänk där man kan förlja tävlingarna live: 

http://www.ebsw.hr/player/  

Vår gevärsvänner sköt riktigt bra men mötte ett 'Frankrike som var grymma, det blev även där en svensk förlust med siffrorna 8-16. Svenska gevärslaget möter i morgon Italein och Norge där de har schans att vinna båda matcherna.

Skribent: Lars Erik Bjuhr
Epost: This is a mailto link
Inbjudningar publiceras via
nya IndTA 2.0
----------------------------------
Resultat publiceras via nya IndTA 2.0 både som pdf och via csv-fil.
Tillsvidare fortsätter vi skicka in resultat som underlag ranking till
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link