Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Erik Bjuhr

Vendela och Per-Anders vann Super Final i Polen

2017-11-09 23:20
Vendela Sörensson tillsammans med Per-Anders Lander vann årets Super Final för mixade lag vid GP-tävlingarna i Polen. De vann med en förkrossande i guldfinalen mot ett starkt polsk lag.
  • Uppdaterad: 2017-11-10 12:27

Den svenska pistoltruppen hade anmält fyra lag till Super Final som är en mixad lagtävling med två skyttar och där grundresultaten från Baltic Cup låg till grund för kvalificering till Super Final.

De svenska lagen bestod av Vendela Sörensson tillsammans med Per-Anders Lander, lag två av Oscar Nilsson och Sarah Söberg Broms, lag tre av Sara Plamgren och Morgan Johansson och lag fyra av Jenny Andersson tillsammans med Staffan Juskär.

De 20 främsta lagen kvalificerade sig till superfinal, av de totalt 31 anmälda lagen.

Det svensak laget med Jenny och Staffan kom på 25:e plats och var utanför Super Final, men vi hade med tre lag vilket var ett lag mer än förra året.

Finalen gick till så att alla lag och skyttar sköt först fem skott med decimalräkning, efter dessa sållades de fem sämsta lagen bort, nya fem skott och samma utslagning samt ytterligare fem skott där tre lag slogs ut, sedan ett skott i taget med att de då aktuella lägsta lagresultatet gav utslagning , ett lag efter varje skott fram till en "Super Final" med två lag som gjorde upp i ett avgörande skott.

Oscar och Sarah blev utslagna efter de fem första skotten, Sara och Morgan fick skjuta ytterligare fem skott inna de blev utslagna. Efter femton skott hade vi förstalaget (Vendel och Per-Anders) på en fjärdeplats. Vid de efterföljande singelskotten sköt båda bara tior och de klättrade upp i ledning och drog sedan i från vid varje skott. När det bara var två lag kvar så var ledningen 4,1p före tvåan som var ett polskt lag som innehöll de meriterande skyttarna Klaudia Bres tillsammans med Oskar Milliwek. Vendela sköt en tia och Per-Anders 9,9 sista skottet och det gav en seger med 4 poäng i segermarginal.

För andra året i rad (av två möjliga) blev det således en svensk seger i denna Super final, i år genom Vendela och Per-Anders och i fjol genom Vendela tillsammans med Oscar Nilsson.

Vinnarna fick en platta med en förgyld ros och en prissumma. Tävlingsledaren kommenterade att Vendela samlar till en bukett med förgyllda rosor.

Vi gratulerar vinnarna och hela den svenska truppen strålade av segerglädje och även många andra skyttar var snabbt framme och gratulerade vinnarna.

Det blev genom denna seger en fantastisk avslutning på en i övrgit framgångsrik GP-tävling med många fina prestationer från de svenska pistolskyttarna.

Skribent: Lars Erik Bjuhr
Epost: This is a mailto link
Inbjudningar publiceras via
nya IndTA 2.0
----------------------------------
Resultat publiceras via nya IndTA 2.0 både som pdf och via csv-fil.
Tillsvidare fortsätter vi skicka in resultat som underlag ranking till
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link