Hoppa till sidans innehåll

Bra juniorprestationer vid EYL i Kroatien

2017-10-22 14:59
Trots mycket fina insatser från de svenska pistoljuniorerna blev det förlust mot det rutinerade franska laget. Det blev en slutlig fjärdeplats, den snöpliga utanför pallen. Däremot vann de svenska gevärsungdomarna silver i sina tävlingar, grattis.
  • Uppdaterad: 2017-10-22 14:59

Vi gratulerar våra svenska pistoljuniorer till mycket fina prestationer vid European Youth League i Osijek i Kroatien. Att med den obefintliga förberedelsen, drygt en vecka, leverera så bra skytte är beundransvärt. Att dessutom sluta tvåa i gruppen och skjuta bronsmatch är mer än väl godkänt.

I dagens bronsmatch mot Frankrike hade vi rankat om de svenska skyttarna utifrån tidigare gjorda resultat under gruppmatcherna. Ny rankad etta var Isac Ahlqvist, Lönsboda PSK, som i bronsmatchen ställdes mot Frankrikes förstaskytt Laurent Cussigh, som skjut flera EM, VM och Världscuper. Isac höll jämnt fram tom med 16 skott, de sista fyra skotten vann Laurent och deras inbördes möte slutade 16-24.

Martin Sörensen, Älvdalens PK, som blivit rankad som nummer två i det svenska laget mötte fransmannen Eduard Dortomb, som varit med och skjutit EYL sedan 2014 och skjutit flera EM, VM och världscuper, bland annat vunnit medalj vid lag-EM. Martin kom bra i slutet och vann de sista fyra skotten av de tjugo och det gav lika resultat 20-20.

Tuffaste motståndet hade vår andra debutant Pernilla Lander Nordin, Kungliga Värmland Regementes Skf när hon mötte fransyskan Mathilde Venchi Zahm som vann damjuniorernas VM i somras, notera att hon var trots VM-guldet enbart rankad trea i det franska laget. Mathilda vann med 33-7. Pernilla hade inte flytet, utan när Pernilla hade bra skott så hade fransyksan bättre skott.

Alla tre svenska pistoljuniorerna sköt mycket bra hela matchen igenom, men vi kan konstatera att det meriterat erfarna franska laget var oss överväldiga och den franska segern blev till slut 77-43.

Vann guldfinalen vid tävlingarna gjorde Italien mot Polen genom poängen 68-52. Franrike vann bronset.

I gevärstävlingarna gick det svenska laget till guldfinal och där ställdes de mot Ungern som de tidigare dagarna visat på grymt bra skytte. I det svenska laget hade vi Isabella Johansson, Johanna Andersson och William Gryden. Isabella vann sitt möte med 21-19, Johanna fick 9-31 och William 19-21 och det summeras till en vunnen silvermedalj med 49 mot Ungerns 71. Vi gratulerar våra gevärsvänner till silvret och mycket fina insatser, det var kul att följa er.

Vi kan summera årets EYL med rubriken "Svensk skytteframgång" genom ett silver (gevär) och en hedrande fjärdeplats (pistol). Martin Sörensen blir nästa år för gammal för att vara med men både Pernilla och Isac har år kvar och de har redan uttalat viljan att skjuta final nästa år och då jobba för medalj.

Ett stort tack till hela truppen för ett underbart god gemenskap och de idrottsliga insatserna, vi ser fram emot nästa års EYL där finalen blir i Finland och Regionfinalen troligen i Polen.

Skribent: Lars Erik Bjuhr
Epost: This is a mailto link
Inbjudningar publiceras via
nya IndTA 2.0
----------------------------------
Resultat publiceras via nya IndTA 2.0 både som pdf och via csv-fil.
Tillsvidare fortsätter vi skicka in resultat som underlag ranking till
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link