Hoppa till sidans innehåll

Therese Lundqvist ny representant från lerduva i ungdomssektionen

2009-10-21 10:14
Taxinge slott fylldes av ett gäng ungdomar under helgen 16-18 oktober när ungdomssektionen bjöd in till Ungdomsträff. 40 ungdomar i åldrarna 10-24 år bjöds på en fullspäckad helg med kakbuffé, visioner och klättring.
  • Uppdaterad: 2009-10-21 10:18

- Det har varit riktigt bra, jag är imponerad av ungdomarna att de höll ut på höghöjdsbanan och klätterväggen trots att det blåste kallt, säger ungdomssektionens ordförande Josefine Karlsson.

I framtiden ska ungdomsträffen vara ungdomssektionens årsmöte, men liksom förbundsstyrelsen väntar man till 2010 för det första riktiga årsmötet. Vid årets ungdomsträff var det istället genomgång av ungdomarnas visioner, vilka krav sektionen ställer på övriga sektioner och distrikt samt en mängd aktiviteter för att lära känna varandra.

Alla sektioner; gevär, pistol, lerduva och viltmål, fanns representerade under träffen där även en representant från lerduva gick in i ungdomssektionen på prov.
- Jag fick fråga och vill gärna jobba för att fler ungdomar ska komma in i lerduveskyttet och även komma med på såna här träffar, säger Therese Lundqvist som ett tag fram över kommer att vara "prao" i ungdomssektionen.
- Jag skjuter så mycket och är det så att jag inte hinner är det bättre att någon annan tar min plats. Men vi får se.

Pyssel med frågesport, sova på renfällar i en kåta, höghöjdsbana, bastu och bad var några av aktiviteterna. På lördagen kom SvSF:s kommunikatör, Jessica Linnman, till Taxinge för att presentera tidningen och hemsidan. Ungdomarna fick då i grupper uppdraget att skriva en text, där vinnaren kommer att publiceras i nummer 9 av Svensk Skyttesport.
- De går in för det till 100 procent. Först kommer en liten suck när de får uppdraget, men gör de uppgiften, säger Helena Vilhelmsson i ungdomssektionen.

Vinnaren blev grupp 5 som skrev en artikel om "Var finns ungdomarna?". Den kommer ni att kunna läsa i nummer 9 som kommer ut i slutet av november.

Skribent: Håkan Elmqvist
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Bankgiro för start-tjugan
5779 - 1287
Ange även gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link