Hoppa till sidans innehåll

Samverkande organisationer


Svenska Skyttesportförbundet bedriver samarbete med andra organisationer och skytteorganisationer. Här följer en kort presentation från några av dem.

Svenska Pistolskytteförbundet (SPSF)
SPSF är en frivillig försvarsorganisation och är riksorganisation för landets nationella pistolskytteföreningar/klubbar. SPSF har till uppgift att befrämja och utveckla skyttet med pistol och revolver, samt att verka för ökad skjutskicklighet och ansvarsfull hantering av dessa vapen.

Svenska Parasportförbundet
Bildades 1969 och tillhör Riksidrottsförbundet. Svenska Parasportförbundet är ett idrottsförbund för personer med någon typ av funktionsnedsättning som rörelsehinder, synnedsättning, utvecklingsstörning. Ett "riksidrottsförbund" med arton egna idrotter och samarbete med ytterligare arton specialidrottsförbund som har idrott för personer med funktionsnedsättning integrerad i det egna förbundets verksamhet. Svenska Parasportförbundet arbetar efter målet att personer med funktionsnedsättning skall ha samma möjlighet som alla andra att välja att idrotta. 

Stiftelsen Skolskyttefrämjandet
1868 bildades Skolskyttefrämjandet som en förening för att främja de obligatoriska vapenövningar som skolpojkar skulle ta del av. I dag är Skolskyttefrämjandet en stiftelse som har till uppgift att stödja skyttet som skolidrott. Den största satsningen är Skol-SM som årligen arrangeras i september månad i ledning av SvSF.

Uppdaterad: 2016-04-29 13:35
Skribent: Josefin Warg

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

Webbutik

sport och funktion banner


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt

3M_Peltor_190x114

 StadaSverige190x85

 

Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link