Hoppa till sidans innehåll

Wessman och Holmström bästa svenskar vid EM i field target

2017-07-17 19:44
EM i field target avgjordes under helgen i Marienberg i Tyskland. De svenska skyttarna svarade för en god laginsats. Fredrik Wessman och Tomaz Holmström stod för de bästa individuella prestationerna.
  • Uppdaterad: 2017-07-17 20:20

Under helgens EM i field target fanns nio svenska skyttar på plats, varav sex stycken uttagna av lerduvesektionen. Fem av dessa utgjorde även det svenska laget. Efter tre dagar summerades såväl Tomaz Holmström som Fredrik Wessman, båda tävlande för Forshaga Jakt & Sportskytteklubb, för 128 träff av 150 möjliga.

Lasse Laursen, grenledare, berättar om tävlingarna:

- Det har varit ett jättetrevligt arrangemang och det har gått bra, alla svenskarna presterade fantastiskt bra första dagen och efter andra dagen låg Fredrik på 7:e plats. Sista dagen var svårskjuten, många toppskyttar har verkat missnöjda så resultaten är nog inte så höga.

Ganska nöjda

Resultaten hölls hemliga in i det sista, även för skyttarna, och presenterades inte förrän vid prisutdelningen på söndagskvällen. Wessmans och Holmströms resultat räckte till delad elfteplats. Båda var ganska nöjda med sina insatser, samtidigt som de kände att de hade mer att ge.

- Börjar man analysera några av missarna som man kanske egentligen borde satt så är det ju lite irriterande, men det var förhållandevis bra. Jag tappade tyvärr en del under dag två, men sista dagen höll jag ihop och kämpade trots blåst så det är jag nöjd med, säger Tomaz Holmström.

Fredrik Wessman berättar att han tar med sig nya erfarenheter från mästerskapet:

- Det har varit intressant, det handlar om att fortsätta utvecklas. Dag ett och två var jag verkligen med och matchade de bästa och jag har tagit ett stort kliv mot toppen. Men det är tufft att skjuta tre dagar i rad, jag behöver några fler mästerskap för att vänja mig. Ändå skönt att få kvitto på att det fungerar, nu ska jag bara fortsätta på den inslagna vägen.

Bra insats av laget

Några officiella lagresultat har ännu inte publicerats, men enligt Laursen slutade det svenska laget på en sjätteplats.

- Det är en framgång för laget som helhet, vi tar kliv åt rätt håll. Det här är vår bästa lagplacering i ett mästerskap hittills, summerar Fredrik Wessman.

I laget ingick förutom Wessman och Holmström även David Malmberg, I16/Lv6, 120 träff, Stefan Olsson, Onsala Luftgevärsklubb, 109 träff, och Lasse Laursen, Onsala Luftgevärsklubb, 103 träff. Samtliga dessa tävlade i PCP-klassen, medan Thorbjörn Gustavsson, Onsala Luftgevärsklubb, tävlade i fjäderklassen och noterades för 91 träff.

 

RESULTAT OCH MER INFORMATION
Mer information om mästerskapet finns att läsa på officiella hemsidan www.eftc2017.eu/

PRESSBILDER
Grenledare Laursen kommer att ta bilder på plats. Utifrån vad förutsättningarna tillåter kan bilder komma att publiceras på SvSF:s
Flickrsida: https://www.flickr.com/photos/105063836@N07/albums. Redan nu ligger där bilder från föregående års field target-mästerskap. SvSF:s bilder är fria för media att använda, men ange gärna fotograf eller foto: skyttesport.se.  


FAKTA FIELD TARGET
Field Target är en av de allra nyaste skyttedisciplinerna under Svenska Skyttesportförbundets vingar. Det är en disciplin där man med luftgevär ska skjuta ned små stålfigurer som är uppställda i naturen.

KONTAKT
Lasse Laursen 
Svenska Skyttesportförbundets grenledare Field Target
076-025 75 43
This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Skribent: Camilla Oskarsson
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt


StadaSverige190x85

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link