Hoppa till sidans innehåll

Tre nya viltmålsmedaljer vid EM i Baku

2017-08-03 15:47
Två medaljer igår och tre medaljer idag. EM i Baku 2017 har varit bra för Sverige och de sista två dagarna lyckades de pålitliga viltmålsskyttarna sätta ytterligare guldkant på mästerskapet. Torsdagen innehöll seniorguld och juniorsilver individuellt
  • Uppdaterad: 2017-08-04 19:13

I seniortävlingen gav Emil Martinsson knappt medtävlarna chansen. Den lucka han lämnade till Jesper Nyberg igår var nu stängd.

Han inledde med 198 poäng innehållande två 9,9 och tog ledningen med två pinnar. Ytterligare 197 poäng gav totalt 395 poäng. Förvisso tre poäng under hans egna svenska rekord, men ett mycket gångbart resultat.

- Jag kan inte göra mycket bättre, det är ett resultat som klarar ganska många tävlingar. Avslutade med en nia, och det var en ren säkerhetsnia på ingång. Är jättenöjd med att jag höll ihop på slutet, sa Emil efteråt.

Lagsilver två poäng efter Ryssland

Han följdes individuellt av Mikhail Azarenko, Ryssland, på 392 poäng och Topi Hulkkonen, Finland, med 390 poäng.

Lagkompisarna Jesper Nyberg och Rickard Johansson hade det lite tuffare. Med 386 poäng vardera nådde de åttonde och nionde placering individuellt.

- Alla tre killarna avslutade med en nia och vi förlorade lagkampen med två poäng mot Ryssland. Det var en nervig dag på åskådarplats, sa viltmålscoachen Calle Gilljam.

Ryssland med alla tre skyttarna bland de sex bästa summerades till 1169 poäng mot 1167 för Sverige och 1161 för Finland på de övriga pallplatserna.

Silver till Andreas Bergström

Dagens stora överraskning levererades i juniorklassen, där Andreas Bergström inledde starkt med en 192-serie. Ytterligare 187 poäng gav 379 poäng och silverpallen före två särskjutande ryssar. Åt vinnaren Ihor Kizma, Ukraina, med 387 poäng, fanns inte något att göra.

- Det var min första internationella medalj, det känns riktigt bra. Första serien var bra, men i andra var det lite svårt med koncentrationen. Det är ändå över 30 grader här, förklarar Andreas, 16, som därmed fått en god portion inspiration för  träning mot nya medaljer.

EM över för denna gången

Årets utomhus-EM i Baku är därmed avslutat. Närmaste mästerskap av större dignitet är inomhus-EM i Ungern i februari 2018, undantaget lerduva med VM inom kort. Vi tackar alla som följt EM initierat såväl här som via facebook och resultatsidorna.

RESULTATResultat hittas på http://results.sius.comwww.issf-sports.org eller www.aze-shooting.com.

MER INFORMATION Mer information om skyttarna, vilka discipliner var och en skjuter samt tävlingsprogram för svenskarna hittas i denna presshandbok. För detaljerat tävlingsprogram se denna sida. (Observera tidsskillnaden).

PRESSBILDER Så gott förutsättningarna i Baku tillåter kommer färska bilder från EM att publiceras på Flickr. Pressbilder/arkivbilder på skyttarna hittas på SvSF:s Flickr-konto varifrån de kan laddas ner högupplöst. De är fria för media att använda men ange gärna fotograf eller foto: skyttesport.se.

KONTAKT

Carl-Henrik Gilljam Ledare viltmål 070-608 12 03

Skribent: Mikael Svensson

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link