Hoppa till sidans innehåll

Therese 15:e i damernas skeet

2017-07-30 19:40
Söndagens riktigt tuffa vindförhållanden påverkade skyttarna på lerduvebanorna likaväl som på gevärsbanan. Therese Lundqvist kämpade tappert men fick finna sig i 63 träffar och en 15:e placering bland 36 deltagare.
  • Uppdaterad: 2017-07-30 19:52

Årets EM har handlat mycket om vindar och tuffa förhållanden. Efter ett par lite lugnare dagar satte det fart ordentligt under söndagen, och på lerduvebanan hade deltagarna nästa svårt att stå stilla i vinden.

För Therese från Uppsala började det tufft med 18 träffar i första rundan, innan hon kunde avancera med 22 och 23 träffar fram till slutresultatet 63 träffar och 15:e placering. Ingen skytt lyckades nå högre än 69 träffar i grundomgången. Det var Aleksandra Jarmolinska från Polen.

Bra arbetsinsats av Lundqvist

- Therese har skjutit bra i förhållande till förutsättningarna. Det var mycket banbekymmer och vindar som ställde till det i första rundan. Det var nästan lite lotteri, förklarar sportchefen Jonas Edman, och fortsätter.

- Arbetsinsatsen var bra och hon hade faktiskt bara fyra duvor upp till final. Det var många meriterade skyttar både strax före och strax efter Therese.

I finalen vann Lucie Anastassiou från Frankrike efter särskjutning mot Andri Eleftheriuo från Cypern med 16-15 efter 50-50.

Återstår att se om det blir lika tufft för herrarna som avverkar sitt mästerskap över två dagar måndag och tisdag.

Skribent: Mikael Svensson

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen


Samarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner


SvSF i sociala medier
FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link